ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

ΕΡΤ + Stoiximan = 1.000.000 ευρώ για τη Φούτμπολ λιγκ, αλλά με ίση μοιρασιά που αδικεί τον Άρη!

ΕΡΤ + Stoiximan = 1.000.000 ευρώ για τη Φούτμπολ λιγκ, αλλά με ίση μοιρασιά που αδικεί τον Άρη!

Τι εννοούμε; Υπάρχει συμφωνία για τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ (όπως αποκάλυψε πρώτο το PRESSARIS), αλλά και με τη Stoiximan για την ονομασία του πρωταθλήματος. Όσο για τα χρήματα;

Σύμφωνα με τo ρεπορτάζ του a-sports θα είναι 600.000 ευρώ από την ΕΡΤ (για τη μετάδοση δύο ή τριών ματς ανά αγωνιστική κατά περίσταση) και 400.000 ευρώ από την προαναφερθείσα στοιχηματική εταιρεία, η οποία στέκεται αρωγός για μια ακόμη φορά.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ: “Το ποσό φτάνει το 1.000.000 ευρώ, το οποίο μπορεί στη διαίρεση να δίνει θεωρητικά από 55.556 ευρώ σε κάθε μία από τις 18 ομάδες, αλλά στην πραγματικότητα το νούμερο αυτό είναι μικρότερο με δεδομένο ότι με αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν και τα λειτουργικά έξοδα της Ένωσης Β’ Εθνικής (οι εργαζόμενοι είναι ως γνωστό «μέσα»). Ως εκ τούτου, βιοποριστικά οι ΠΑΕ έτσι δεν… βγάνουν, αφού θα τους μείνουν κυριολεκτικά ψίχουλα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, ότι η σύμβαση με την ΕΡΤ θα είναι διετής και θα υπάρξει αποζημίωση 600.000 ευρώ και για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν”!

Εδώ φυσικά τίθεται ένα τεράστιο θέμα: εφόσον τελικά υπάρχει ίση μοιρασιά, προκύπτει φανερή αδικία του Άρη, ο οποίος είναι μακράν η πιο εμπορική ομάδα της κατηγορίας, σε ένα πρωτάθλημα όπου σπανίζουν τα brand name, ενώ έχει δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να φέρει παίκτες ανώτερου από την κατηγορία επιπέδου.

Και με πιο απλά λόγια: πώς είναι δυνατόν να πάρουν το ίδιο κομμάτι από την πίτα ο Άρης και το ίδιο ομάδες (συμπαθείς κατά τ’ άλλα) όπως ο Παναιγιάλειος, ο Πανελευσινιακός ή ο Κισσαμικός κτλ;

Εδώ τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα στο οποίο υπεύθυνη να απαντήσει είναι η ίδια η διοργανώτρια αρχή, η Φούτμπολ λιγκ και όχι η ΕΡΤ και Stoiximan που καταβάλλουν την χορηγία.

To Top