ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η UEFA προειδοποιεί τον Τραμπ: «Αν θέλει το Μουντιάλ, να προσέχει»

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Σέφεριν, προειδοποιεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα πρέπει να προσέχει την πολιτική του αν θέλει η χώρα του να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Το 2018 στη Ρωσία, το 2022 στο Κατάρ και τέσσερα χρόνια αργότερα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν πολύ να διοργανώσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

Αν και πρόκειται για απόφαση που θα λάβουν τα μέλη της FIFA, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας φρόντισε από τώρα να στείλει μήνυμα στον Πλανητάρχη ότι μπορεί ενδεχόμενη υποψηφιότητα της χώρας του να αντιμετωπίσει προβλήματα.

«Αν οι ΗΠΑ θέλουν να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στην πολιτική που ακολουθούν» ανέφερε ο Σέφεριν σε συνέντευξή του στους «New York Times» και συμπλήρωσε:

«Αν ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για πολιτικούς λόγους, τότε δεν είναι δυνατόν το Μουντιάλ να διεξαχθεί εκεί. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Εκτιμώ ότι οι πιθανότητες να αναλάβουν οι ΗΠΑ την διοργάνωση μπορεί να περιοριστούν αν εξακολουθήσει η πολιτική που ακολουθεί σε θέματα μεταναστών και όχι μόνο ο νέος πρόεδρος».

To Top