ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαστροθύμιος στο PRESSARIS: “Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση, δεν γίνεται να μπουν στο… συρτάρι οι ενστάσεις”

Πρωτοφανής και αδικαιολόγητη η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπόθεση της Λαμίας, καθώς ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος, παρότι πέρασε ένας σχεδόν μήνας, από τις νομικές ενέργειες των Άρη και ΟΦΗ. 

Ο ένας εκ των τριών νομικών, που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση από πλευράς Άρη, ο Παναγιώτης Μαστροθύμιος, μίλησε αναφορικά με την ένσταση στο PRESSARIS.

«Δεν υπάρχει καμία λογική στο γεγονός ότι εδώ και δύο εβδομάδες περιμένουμε να οριστεί δικάσιμος, τη στιγμή που ο ΚΑΠ αναφέρει, ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει, εντός διαστήματος 7 ημερών».

Για το αν έχει ζητηθεί ακρόαση από τον κ Σιμιτζόγλου, τόνισε: «Θέλουμε να μάθουμε τον λόγο της καθυστέρησης, αλλά και γιατί η υπόθεση έχει φτάσει σε αυτόν. Είναι ξεκάθαρο, ότι θα έπρεπε να έχει ήδη οριστεί δικάσιμος και να μην παρατηρείται αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Έχει μεγάλη σημασία το θέμα του υγιούς ανταγωνισμού. Πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας στην Ελλάδα. Από την πλευρά μας είμαστε απόλυτα έτοιμοι, μόλις οριστεί δικάσιμος για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του συλλόγου».

Όσον αφορά την άποψή του για την τύχη της υπόθεσης, επεσήμανε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι έχουμε απόλυτο δίκιο. Είναι ξεκάθαρο, το προβλέπουν οι κανονισμοί. Ο κ. Κούγιας από την πλευρά του είχε τονίσει σε δηλώσεις του, ότι θα αιτηθεί επίσπευση της διαδικασίας, καθώς εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος για την δικαίωση της Λαμίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε μέχρι στιγμής. Το ζητούμενο είναι να διαφυλαχθεί η ισονομία του πρωταθλήματος. Πως μπορεί να γίνει αυτό, όταν ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με τους βαθμούς. Μιλάμε για αφαίρεση βαθμών, άρα αλλάζουν όλα τα δεδομένα σε ένα πρωτάθλημα. Αν γινόταν σε μία ομάδα που υποβιβάζεται, πότε θα έβγαινε η απόφαση; Μετά το τέλος του πρωταθλήματος;».

Τις τελευταίες μέρες, η έντονη καθυστέρηση στην εκδίκαση των ενστάσεων, έφερε στην επιφάνεια φήμες που θέλουν την υπόθεση να… μπαίνει στο αρχείο. Ο έγκριτος νομικός, τόνισε αναφορικά με το ενδεχόμενο αυτό:

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ακόμα κι αν οι δύο ομάδες είχαν καταθέσει ενστάσεις εκπρόθεσμα, μετά δηλαδή το πέρας των 72 ωρών που προβλέπεται, θα έπρεπε να οριστεί δικάσιμος για να απορριφτούν οι ενστάσεις ως εκπρόθεσμες! Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία. Το μόνο πειθαρχικό όργανο που έχει το δικαίωμα να πάρει απόφαση είναι το μονομελές δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής».

To Top