Πρίφτης: “Να φτιάξω μια ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα υπερβαίνει τα οικονομικά”

Ο Δημήτρης Πρίφτης επιβεβαίωσε με νέες δηλώσεις του ότι υπάρχει η διαβεβαίωση από την διοίκηση της ΚΑΕ για την άρση του απαγορευτικού και βάσει αυτού του δεδομένου δουλεύει με τους συνεργάτες του για το νέο Άρη.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη στον “Αρένα”:

Για το πόστο του σε Άρη και Εθνική: “Καλούμαι να καλύψω δύο σκέλη. Η Εθνική είναι πολύ σημαντικό, αφορά όλους μας και πρέπει να πάει καλά. Στον Άρης όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ έχουν το φόρτο για την ομάδα, την στελέχωση, την επικοινωνία με τους συνεργάτες και όλα αυτά. Με τον πρόεδρο και την διοίκηση συναντήθηκα, οι συνεργάτες ήρθαν στο Καρπενήσι και κάναμε εκεί ένα μίτινγκ. Θα γίνει άλλο ένα και είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία έτσι ώστε να δυναμώσουμε το ρόστερ”.

Για την πιθανή άρση του απαγορευτικού από την FIBA: “Αυτό είναι η βάση για να χτίσουμε την ομάδα. Από όσο γνωρίζω είμαστε σε τελικό στάδιο, θα λυθεί καθώς και θα επιλέξουμε παίκτες από όλη την αγορά. Έχουμε πιο πολλές επιλογές και μιλάμε για Αμερικανούς που δεν έχουν αγωνιστεί στην ομάδα. Ο στόχος δεν μικραίνει και μεγαλώνει. Ο στόχος είναι η εξυγίανση και το βασικό μου χαρτί είναι να φτιάξω μια ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα υπερβαίνει τα οικονομικά. Ο Άρης καλείται να συνδυάσει και τα δύο καθώς είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να είναι χαμηλά. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, τα προβλήματα δεν λύνονται από την μια μέρα στην άλλη. Σε δύο – τρεις σεζόν ίσως ο Άρης ισοσκελίσει τα έξοδα του, κρατάει τους παίκτες και πάει για το κάτι παραπάνω. Πρέπει να βάλουμε σε μια σειρά τους στόχους. Είναι πρώτα η εξυγίανση, μετά να φτιάξουμε μια σοβαρή ομάδα και με την βοήθεια του κόσμου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το αν ο στόχος είναι η τέταρτη θέση ή η όγδοη δεν μπορούμε να το πούμε ακόμα. Πρέπει να ξεκινάς ταπεινά και μετά το πρώτο μισό μπορείς να διευκρινήσεις τις ικανότητες σου με μεγαλύτερη βεβαιότητα”.

Για το αν μίλησε με τον Νίκο Γκάλη: “Δεν έχω μιλήσει, θα μιλήσουμε σίγουρα, έχουμε συνεννοηθεί όταν έρθω στην Θεσσαλονίκη να έχουμε επικοινωνία και η παρουσία του είναι παραπάνω από σπουδαία γιατί στο πρόσωπο του αναζωπυρώνεται όσα έχει πετύχει ο Άρης. Η συμβολή του θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική”.

Για την αποχώρηση του Μποχωρίδη: “Στο κομμάτι του Μποχωρίδη ήμουν σε συνεννόηση με την διοίκηση και είχαμε μια σύμπνοια σε ότι αποφασίστηκε. Κατανοώ την κατάσταση του Άρη και πρέπει να σκεφτεί αν μπορεί να κρατήσει έναν παίκτη ενώ μετράει και η γνώμη του παίκτη να πάει σε μια πιο μεγάλη ομάδα γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πρόκληση για τον καθέναν. Δεν πρέπει ο Άρης να μπει φραγμός σε έναν παίκτη. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα είπαμε το ναι για αυτή την κίνηση. Είναι ένας καλός παίκτης και πρέπει να βρούμε μια λύση για να καλύψουμε το κενό. Με την άρση της FIBA θα καλυφθεί”.

Για τον Βεζένκοφ: “Έληξε η προθεσμία σήμερα, λογικά θα παραμένει στον Άρη και ήξερα ότι θέλει να παραμείνει. Τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη, από τα καλύτερα τεσσάρια και είμαι χαρούμενος που παραμένει. Και αυτός και εγώ θα βοηθηθούμε από την συνεργασία μας”.

Για την εμπειρία του στον Παναθηναϊκό: “Ήταν έντονη εμπειρία το να ζήσεις από κοντά στα πλέι οφ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Νιώθω τυχερός που είχα την δυνατότητα, ήταν απρόσμενο, το επίπεδο ήταν υψηλότερο και είναι ενδιαφέρον για έναν προπονητή να αναλύσει την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και την Φενέρ. Το κυριότερο είναι πως είχα την τύχη να συμμετέχω στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό”.

Για το γεγονός πως κέρδισε τον Παναθηναϊκό δύο φορές: “Δεν νομίζω πως αυτό έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στο να συνεργαστώ με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση. Το να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό είναι περισσότερο συγκυριακό. Σίγουρα υπάρχει ένας τρόπος να γίνεται αυτό όμως όταν ένας υποδεέστερος αντίπαλος κερδίζει ένα δυνατό εξαρτάται και από τον δυνατό. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο χαλαρός”.

Για τον κόσμο του Άρη: “Καταλαβαίνω πως νιώθει ο Αρειανός οπαδός που έχει ένα παρελθόν αλλά και την κουλτούρα και ικανότητα να καταλαβαίνει την θέση της ομάδας. Οι αναμνήσεις  αλλά και το κριτήριο του Αρειανού θα παίξουν ρόλο ώστε να μας στηρίξει, να έχει απαιτήσεις αλλά να είναι και ρεαλιστής. Θα πρέπει να είναι σωστός υποστηρικτής και δεν θα μπει σε μια λογική κριτικής που θα αποθαρρύνει την ομάδα. Ο κόσμος είναι συμπαίκτης μας και θα προσπαθήσω όλοι να γίνουμε μια συμπαγής ομάδα και ένα μίγμα όπου ο καθένας από το πόστο του θα συμμετέχει στο αποτέλεσμα”.

Για την άρνηση προσώπων να συμμετέχουν στην Εθνική ομάδα: “Η Εθνική είναι πάνω από άτομα και πρόσωπα. Υπάρχουν κάποιες απώλειες αλλά στην Εθνική πρέπει να είναι αυτοί που θέλουν να είναι και αυτοί που είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν. Υπάρχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα, πάμε καλά και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα φιλικά για να βγάλουμε συμπεράσματα”.

 

To Top