Σαμαράς: Βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και τα Μνημόνια

«Δεν θα επιστρέψουμε στα ίδια λάθη, δεν θα επιτρέψουμε στη χώρα να ξανακυλήσει» τόνισε ο πρωθυπουργός – Θερμή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή -Χαρακτήρισε θρασίμια τις μειοψηφίες που προκαλούν επεισόδια στα πανεπιστήμια -H ONNΕΔ και η ΔΑΠ παραδίδουν μαθήματα δημοκρατίας

«Βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανκυλίσει η χώρα στα ελλείμματα και στα χρέη. Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι βάζουμε πρώτα την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα αναπτύσσουμε ανακλαστικά εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα σημαίνει ελευθερία δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, αυτά είναι τα ιδανικά μας ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτηρίζοντας εκείνους που προκαλούν τα επεισόδια “θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων”. Πρόσθεσε ότι “πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει. Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία είναι η τυραννία της μειοψηφίας. Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση”.

Θύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ότι πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει την δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι ο εκσυγχρονισμός των Πανεπιστημίων και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας είπε.

Αναφέρθηκε στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ λέγοντας “Σαράντα χρόνια αγώνες και νίκες και προσφορά στον τόπο. Με αισθήματα συγκίνησης βρίσκομαι εδώ γιατί από την ΟΝΝΕΔ ξεκίνησα κι εγώ όπως κι ο Κώστας και πολλοί άλλοι”.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η επικράτηση της Αριστεράς στα πανεπιστήμια τελείωσε. Η ΟΝΝΕΔ κέρδισε τα πανεπιστήμια με την δράση της και τους αγώνες τους. Η ΔΑΠ παραμένει πάντα πρώτη δύναμη και η ΟΝΝΕΔ στην πρωτοπορία. Είσαστε η αδιάψευστη απόδειξη για μία κοινωνία που δεν θα ζει με δανεικά και με ψευδαισθήσεις μίας κάλπικης ευημερίας, για μία οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Παντού αλλού στον κόσμο οι ιδέες της ΔΑΠ κυριαρχούν, ήλθε η ώρα οι ίδιες ιδέες να κυριαρχήσουν στον τόπο μας και να δώσουν τον δυναμισμό που θέλουν οι Έλληνες.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πολλά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, ενώ οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

πηγή: protothema.gr

To Top