Σφυρής στο PRESSARIS για την εκκαθάριση: “Είναι πολύ αργά! Κίνδυνος να επιστρέψουν τα παλιά χρέη”

Ο Γιώργος Σφυρής, ο νομικός που μίλησε στη γενική συνέλευση του περασμένου καλοκαιριού στο Αλεξάνδρειο, σχετικά με το θέμα της εκκαθάρισης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με δηλώσεις-παρέμβαση στο PRESSARIS.

Την ώρα που ο Άρης έχει ξεκινήσει τη διαδικασία και όλοι στην Αλκμήνης διαβεβαιώνουν ότι δίνεται μια σκληρή μάχη για να έρθει εις πέρας το μεγάλο στοίχημα της εκκαθάρισης, ο νομικός που εξειδικεύεται σε θέματα αθλητικής νομοθεσίας και επικουρικά συμβουλεύει τους κίτρινους (χωρίς να έχει κάποια έμμισθη σχέση), προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο αυτό στοίχημα, επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν!

Αναλυτικά τα όσα είπε και σίγουρα αξίζουν μεγάλης προσοχής…

Για την πορεία της διαδικασίας της εκκαθάρισης της ΠΑΕ Άρης: “Eίναι δύσκολη η κατάσταση κι αυτό γιατί υπάρχουν προθεσμίες μέσα στον αθλητικό νόμο που καθιστούν την εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης ανέφικτη. Ο Άρης δεν βρίσκεται καν στο πρώτο στάδιο της εκκαθάρισης. Οι διαδικασίες έπρεπε να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και αντί αυτού βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της απογραφής”.

Για την ύπαρξη ενός άρθρου που χρειάζεται μεγάλης προσοχής: “Ο νόμος επιβάλλει να εκκαθαρίζονται οι ΠΑΕ τρεις μήνες από τον υποβιβασμό τους. Υπάρχει ένα άλλο άρθρο που λέει πως πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ανέλθει η ομάδα κατηγορία τότε διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επανέρχεται η παλιά ΠΑΕ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αυτό το θέμα. Αυτά λέει ο νόμος. Αν γίνουν οι διαδικασίες αυτές θα παίξει και ο Άρης αλλά θα πρέπει η ομάδα να κοιτάξει να παρανομήσει.

Για τις διαφορές που παρατηρεί στην περίπτωση του Άρη με τις ομάδες που έχουν επιτύχει την εκκαθάριση: “Δεν χρειάζεται να επικαλούμαστε διαδικασίες εκκαθάρισης άλλων ΠΑΕ όπως για παράδειγμα της ΑΕΚ ή της Λάρισας. Η Λάρισα από τις 20/8/14 είχε συστήσει ήδη την δεύτερη ΠΑΕ. Είχαν δημοσιεύσει όλα τα ΦΕΚ που χρειαζόντουσαν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Στην ΑΕΚ υπήρχε ο κ. Μελισσανίδης ως εγγυητής ασφάλειας. Στον Άρη είναι ακόμα αδιευκρίνιστο για το ποιος είναι αυτός. Σημασία έχει πως ο Άρης αυτή τη στιγμή είναι στο σημείο μηδέν. Υπάρχουν καλές προθέσεις, ένα αξιόλογο νομικό επιτελείο αλλά θεωρώ πως είναι αργά με σημερινά δεδομένα, αν και υπάρχουν παράμετροι που δεν μπορούμε ακόμα να υπολογίζουμε. Θεωρώ ότι είναι πολύ αργά. Οτι γίνεται τώρα, γίνεται για να γίνεται”.

Για το τι απαιτείται σύμφωνα με τις γνώσεις του από εδώ και στο εξής, τόνισε: “Γενικότερα, για να μπορέσει η ΑΕΚ να ολοκληρώσει την εκκαθάριση κίνησε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται κάτι που δεν έχει κάνει σε κανένα βαθμό ο Άρης. Δεν έχει γίνει καν κάποια αίτηση στα αρμόδια όργανα, όπως ακριβώς έκανε η ΑΕΚ. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα ένα πρόσωπο από τον Άρη που να έχει έρθει σε επαφές με τους αρμόδιους φορείς ή ακόμα και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να αποδείξει ότι ο σύλλογος έχει αλλάξει πλεύση και πλέον είναι φερέγγυος στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού αθλητισμού”.

To Top