ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σχολείο και Ευρωμπάσκετ…

Μαθήματα και ματς του Ευρωμπάσκετ θα συνδυάσουν στο Μονπελιέ οι νεαροί φίλοι της Φινλανδίας που θα ταξιδέψουν με γονείς τους για το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαικού μπάσκετ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο Μονπελιέ θα λειτουργήσει δημοτικό σχολείο αποκλειστικά για τα παιδιά Φιλανδών που θα εκδράμουν στη γαλλική πόλη, προκειμένου να υποστηρίξουν την Εθνική στη φάση των ομίλων.

«Το πρόγραμμα με μαθήματα για νεαρούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι μοναδικό και θεωρώ πως πρόκειται για ενδιαφέρον πείραμα» δήλωσε η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας, Βέσα Βάλντεν.

«Τώρα οι νεαροί φίλαθλοι μπορούν να έλθουν στο Μονπελιέ χωρίς να αμελήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Μπορούν το πρωί να παρακολουθούν τα μαθήματα και το απόγευμα να παρακολουθήσουν τα ματς και να υποστηρίξουν την Εθνική» πρόσθεσε.

Η υλοποίηση του προγράμματος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ομοσπονδίας με το Αθλητικό Ινστιτούτο Κισακάλιο.

Το ινστιτούτο συνεργάζεται με ομοσπονδίες πολλών αθλημάτων και τώρα επεκτείνει τη δραστηριότητά του με εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκτός Φινλανδίας.

Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν στους εκδρομείς γονείς, ενώ το πρόγραμμα προβλέπει μαθήματα για τέσσερις ώρες καθημερινά επί τέσσερις ημέρες. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπάει στις 9 π.μ.

Υπάρχει πρόβλεψη και για ελαφρύ γεύμα, προτού οι νεαροί συναντηθούν με τους γονείς και κατευθυνθούν όλοι μαζί στο κλειστό γήπεδο.

fin3

Οι μικροί Φινλανδοί θα πάρουν γεύση από το γαλλικό σύστημα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και από τον τρόπο ζωής στη Γαλλία.

Την ευθύνη των μαθημάτων θα αναλάβει συμπατριώτης τους εκπαιδευτικός.

Έδρα του πειραματικού φινλανδικού δημοτικού σχολείου θα αποτελέσει κτίριο στο κέντρο του Μονπελιέ.

Οι συνέπειες του εγχειρήματος είναι προφανείς:τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μία  μεγάλη αθλητική διοργάνωση στο εξωτερικό και παράλληλα θα εμπεδώσουν ότι οι σχολικές υποχρεώσεις είναι σοβαρό ζήτημα.

Παράλληλα η κοινότητα του φινλανδικού μπάσκετ θα διατηρήσει τη δυναμική της με τους γονείς-εκδρομείς να αποβάλλουν το άγχος για τις υποχρεώσεις των παιδιών τους, ενώ οι νεαροί θα εκπαιδευθούν να ακολουθούν την Εθνική.

Η Φιλανδία εκτός από πρωτοποριακές ιδέες, δείχνει δυναμική και στον αγωνιστικό τομέα.

Στο πρώτο φιλικό ματς της προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ η ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν νίκησε με 76-67 την Γαλλία στο Τάμπερε παρουσία 7.282 φιλάθλων.

fin2

Ντεμπούτο με την Εθνική Φιλανδίας έκανε ο Τζαμάρ Γουίλσον και δήλωσε κατενθουσιασμένος με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι.

«Όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος ανατρίχιασα» είπε.

Από την πλευρά του ο Ντέτμαν ευχαρίστησε τους Γάλλους για την αποδοχή της πρόσκλησης σε εκτός έδρας φιλικό.

Πηγή: thessports.gr

To Top