ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ταπούτου… αποκαλύψεις στο PRESSARIS, φορώντας τη φανέλα του Άρη! (photogallery)

Ο Χρήστος Ταπούτος ολοκλήρωσε την θητεία του στον Άρη. Δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Ο ίδιος δεν μίλησε για το τέλος της καριέρας του στον Άρη. Θέλει, ευελπιστεί και εύχεται να παίξει την τελευταία του χρονιά ως παίκτης με την κίτρινη φανέλα. Στην αποκλειστική συνέντευξη στο PRESSARIS ο 30χρονος φόργουορντ μίλησε για όλους και για όλα, δίχως να κρυφτεί… πίσω από το δάκτυλό του!

Θεωρείς ότι ήταν σύμπτωση ότι η πρώτη συμφωνία για τους διακανονισμούς με τη νέα διοίκηση επιτεύχθηκε με σένα;

Τόσο οι προθέσεις του Λευτέρη Αρβανίτη όσο και οι δικές μου ήταν πολύ καλές. Κάναμε δυο κουβέντες. Η πρώτη ήταν διερευνητική για να δούμε που κινείται η διοίκηση αλλά και τι θέλω και τι ζητάω εγώ από τη δική μου πλευρά. Αφού πέρασε ένα χρονικό διάστημα για να σκεφτούμε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην πρώτη συνάντηση μας βρεθήκαμε ξανά χθες, βάλαμε τα πράγματα κάτω και δεν χρειαστήκαμε πολλή ώρα για να συμφωνήσουμε. Θεωρώ ότι επιτεύχθηκε μια συμφωνία που συμφέρει και τις δυο πλευρές. Και οι δυο βάλαμε νερό στο κρασί μας και είναι ένα παράδειγμα και για τους υπόλοιπους που έχουν λαμβάνειν από τον Άρη. Καλώς ή κακώς ζούμε σε δύσκολες εποχές αλλά πρέπει να υπάρχει και η κατανόηση και από τις δυο πλευρές. Όπως συνέβη και στη δική μου περίπτωση.

Αυτό σημαίνει ότι διαπίστωσες κι εσύ πόσο δύσκολο είναι το έργο της νέας διοίκησης να πετύχει μια σειρά από διακανονισμούς;

Έχει αναλάβει μια πολύ δύσκολη αποστολή. Ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρουν. Ελπίζω ο Θεός να τους δώσει κουράγιο και δύναμη γιατί έχουν να επιτελέσουν ένα πολύ δύσκολο έργο. Ο Άρης είναι «πνιγμένος» μέσα στα χρέη κι αν δεν υπάρχουν άνθρωποι με καλές προθέσεις και αγάπη προς τον σύλλογο, ο σύλλογος κινδυνεύει με αφανισμό. Πιστεύω πως αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διοίκηση αγαπούν πάρα πολύ τον Άρη και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ορθοποδήσει η ομάδα και να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται.

Τι γεύση σου άφησε αυτή η συνάντηση; Γιατί μπορεί να επήλθε συμφωνία για τα οφειλόμενα αλλά ταυτόχρονα σηματοδότησε κι ένα φιλικό διαζύγιο από τη στιγμή που ο Άρης δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις σου για τη νέα χρονιά.

Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση που μπορέσαμε να βρούμε τη χρυσή τομή σε ότι αφορά το χρέος που υπήρχε προς το πρόσωπο μου αυτή τη διετία που έπαιξα στην ομάδα. Από κει και πέρα υπάρχει μια στεναχώρια γιατί η ομάδα βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να μπορέσει να φτιάξει την ομάδα που θα ήθελαν και οι ίδιοι οι διοικούντες αλλά και ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή εγώ έχω στα χέρια μου κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό, οι οποίες είναι πολύ καλές οικονομικά και ο Άρης δεν μπορεί να τις συναγωνιστεί. Δυστυχώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποτελέσω παρελθόν για την ομάδα.

“Θέλω να γυρίσω και να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη”

Θεωρείς ότι ο κύκλος σου έκλεισε στον Άρη ή ήταν κάτι που το επέβαλλαν οι συνθήκες;

Πιστεύω πως κάποια στιγμή θα γυρίσω στην ομάδα έστω και για έναν χρόνο για να κλείσω την καριέρα μου. Αυτό πιστεύω και αυτό θέλω να γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει η επόμενη μέρα. Εγώ λέω τι θα ήθελα να γίνει. Να γυρίσω δηλαδή σε έναν Άρη χωρίς προβλήματα, χωρίς χρέη, όχι για το καλό της δικής μου τσέπης φυσικά, αλλά για το καλό της ομάδας και του κόσμου. Για να μπορέσω να αγωνιστώ έναν χρόνο ακόμα και να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπάω και υποστηρίζω από μικρό παιδί.

Ήταν όνειρο ζωής για σένα η μεταγραφή σου στον Άρη. Τελικά τα πράγματα κύλησαν έτσι όπως ήθελες ή εξελίχθηκαν διαφορετικά;

Αυτά τα δυο χρόνια υπήρχαν καλές στιγμές και κακές. Υπήρχαν προβλήματα, κόντρες. Έγιναν πολλά. Εγώ θέλω να κρατήσω μόνο τις ευχάριστες στιγμές. Θέλω να βγάλω από το μυαλό μου ό, τι κακό και δυσάρεστο συνέβη. Και να έχω αυτή τη διετία στο μυαλό μου ως μια πολύ καλή ανάμνηση στην μέχρι τώρα διαδρομή μου στο μπάσκετ.

Ποια ήταν η πιο χαρούμενη στιγμή αυτά τα δυο χρόνια;

Σίγουρα η μέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή μου και κλήθηκα να υπογράψω το συμβόλαιο μου γιατί πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Υπήρξαν κι άλλες στιγμές χαράς μετά από σημαντικές νίκες. Εγώ πάντως προσπαθώ να κρατώ μόνο τις ευχάριστες.

Και η πιο δυσάρεστη;

Στενάχωρη στιγμή ήταν ο προπέρσινος αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα. Ο κόσμος το περίμενε πως και πως ειδικά στο τέταρτο παιχνίδι σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Αλεξάνδρειο όπου δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και η σειρά πήγε σε πέμπτο αγώνα όπου ηττηθήκαμε από τον ΠΑΟΚ. Ήταν η πιο δυσάρεστη στιγμή της διετίας και προσωπικά είχα στεναχωρηθεί πολύ γιατί δεν μπόρεσα λόγω τραυματισμού να προσφέρω αυτά που είχα μέσα μου. Αλλά πιο πολύ στεναχωρήθηκα γιατί στεναχωρήθηκε κι όλος αυτός ο κόσμος που ήρθε να μας υποστηρίξει.

“Ο κόσμος είχε αρχίσει να ξενερώνει”

Είσαι ικανοποιημένος από τη στήριξη του κόσμου αυτή τη διετία γιατί είναι αλήθεια πως υπάρχει μια απαξίωση ακόμη κι αν μιλάμε για το μπάσκετ που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του συλλόγου;

Δυστυχώς ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Το θεωρώ κάτι το φυσιολογικό γιατί η ομάδα βρίσκεται σε ένα δύσκολο σημείο. Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη από τις διοικήσεις των τελευταίων χρόνων. Κάποια στιγμή ο κόσμος άρχισε να «ξενερώνει» και να μην έρχεται στο γήπεδο. Στα παιχνίδια που τους χρειαζόμασταν ήταν εκεί. Σε άλλα τους ικανοποιήσαμε σε άλλα τους δυσαρεστήσαμε αλλά ο Άρης δεν νοείται ακόμη και με τόσο μεγάλα προβλήματα με αριθμό ατόμων που να μπορείς να τον μετρήσεις όταν κάθεσαι στον πάγκο. Και δυστυχώς είχαμε πολλούς τέτοιους αγώνες τα δυο τελευταία χρόνια.

Τι πιστεύεις ότι θέλει ο κόσμος να δει να γίνεται πράξη για να αγκαλιάσει και να στηρίξει περισσότερο την ομάδα μπάσκετ;

Πρέπει να του πει κάποιος την αλήθεια για το τι συμβαίνει και τι δεν συμβαίνει στην ομάδα και να δει μια ομάδα, η οποία θα αγωνίζεται και θα πεθαίνει μέσα στο γήπεδο. Να αγαπά αυτό που κάνει, οι παίκτες της να γνωρίζουν καλά ποια φανέλα φοράνε και γενικά να υπάρχει μια σχέση αγνή, μια σχέση αγάπης ανάμεσα στον κόσμο και στην ομάδα. Να μην υπάρχουν κόντρες, διχόνοιες και να υπάρχει ειλικρίνεια.

“Εγώ και ο Δαμιανίδης”

Ο Γιάννης Δαμιανίδης βρέθηκε και βρίσκεται στο στόχαστρο και χρεώνεται κάποια πράγματα. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Ο κ. Δαμιανίδης ασχολήθηκε με τα διοικητικά του Άρη σε μια εποχή που η ομάδα κινδύνευε με αφανισμό. Μπήκε μπροστά, βοήθησε την ομάδα, την έβγαλε από το αδιέξοδο. Επί ημερών Δαμιανίδη και Τζεβελέκη ο Άρης έζησε πολύ μεγάλες στιγμές. Επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα. Μετά από κάποιο σημείο όμως έρχεται και η φθορά, έρχεται και ο κορεσμός. Η άποψη μου είναι η περυσινή χρονιά ήταν διοικητικά η χειρότερη για τον Γιάννη Δαμιανίδη. Κι ο ίδιος πρέπει να έχει κουραστεί. Αλλά από τη στιγμή που αυτός ήταν πρόεδρος έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν πέρυσι και δυστυχώς όσες φορές συναντηθήκαμε μαζί, όσες κουβέντες κι αν ειπώθηκαν ποτέ δεν υλοποιήθηκαν αυτά που ακούγαμε.

Η σχέση σου με τον Γιάννη Δαμιανίδη διαταράχθηκε;

Με τον Γιάννη Δαμιανίδη γνωριζόμαστε χρόνια, είχαμε μιλήσει πολλές φορές και πριν έρθω στον Άρη. Και αυτός είχε το θάρρος να λέει τα πάντα σε μένα και το ίδιο γινόταν και από τη δική μου πλευρά. Κάποια στιγμή η σχέση αυτή κάπου χάλασε, κάπου στράβωσε, δημιουργήθηκε μια κόντρα, επήλθε μια ρήξη κυρίως για το καλό της ομάδας. Γιατί θεώρησα επειδή ήμουν και αρχηγός ότι έπρεπε να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της ομάδας για το καλό της και δυστυχώς πολλές φορές ήρθαμε σε κόντρα. Δεν ήταν σε προσωπικό επίπεδο γιατί ό,τι κι αν δήλωσα όσες «σπόντες» και να έριξα στεναχωριόμουν για την κατάσταση που βίωνε η ομάδα.

“Γιατί κάναμε τις αποχές”

Πιστεύεις ότι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έλειψε η ειλικρίνεια και η σχέση του αγωνιστικού τμήματος με τη διοίκηση δεν ήταν αυτή που έπρεπε;

Νιώσαμε πως είμαστε μόνοι και δεν είχαμε κάποιον να μιλήσουμε και να του πούμε τα προβλήματα μας. Η ομάδα αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα και δεν υπήρχε κάποιος να μας ενημερώσει τι γίνεται. Γι’ αυτόν τον λόγο αρκετές φορές κάναμε αποχή από τις προπονήσεις. Όχι για να «ταρακουνήσουμε» τη διοίκηση αλλά για να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος και να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει. Δεν είχαμε άλλον τρόπο για να το κάνουμε.

Αισθάνθηκες κάποιοι ότι χρέωναν σε σένα αυτές τις κινήσεις που έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς με τις αποχές από τις προπονήσεις και σε θεωρούσαν υποκινητή;

Ακούστηκαν διάφορα για μένα, ό,τι εγώ τους παρότρυνα και τους υποκινούσα να κάνουμε τέτοιες ενέργειες. Ό,τι κάναμε γινόταν ύστερα από κουβέντα μεταξύ μας και ήταν αποτέλεσμα ψηφοφορίας. Σαν αρχηγός όφειλα να συλλέγω ό,τι πληροφορίες υπήρχαν από τη διοίκηση, να τις μεταφέρω στους συμπαίκτες μου και να μεταφέρω στον μάνατζερ της ομάδας, τον Βασίλη Βουρτζούμη και τον προπονητή για τις αποφάσεις που παίρναμε. Όποια άποψη κι αν είχα εγώ υπήρχαν άλλα 11-12 άτομα, τα οποία είχαν δικαίωμα ψήφου και απόφασης επομένως δεν έπαιζε ρόλο αν εγώ ήμουν αρχηγός. Κι εγώ είχα δικαίωμα μιας ψήφου. Οπότε η απόφαση λαμβανόταν σύμφωνα με την πλειοψηφία. Και η συντριπτική πλειοψηφία ήταν πάντα υπέρ της συγκεκριμένης κίνησης, η οποία ήταν ο μόνος τρόπος που είχαμε για να εξωτερικεύσουμε το πρόβλημα. Ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση γιατί δεν υπήρχε η καλή διάθεση από τη διοίκηση.

“Ωρίμασα και βελτιώθηκα στον Άρη”

Με όλα αυτά που έζησες αυτή τη διετία νιώθεις ότι ωρίμασες ως άνθρωπος και ως παίκτης;

Σίγουρα γιατί κουβαλάς δυο επιπλέον χρόνια στην πλάτη σου. Έχοντας μάλιστα κι έναν ρόλο και εντός και εκτός παρκέ «ηγετικό» και «αρχηγικό» ωριμάζεις και αποκτάς ακόμη περισσότερες εμπειρίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στην μετέπειτα καριέρα σου. Αυτές οι δυο χρονιές στον Άρη μου έκαναν πολύ καλό.

Αγωνιστικά βελτιώθηκες μέσα από την παρουσία σου στον Άρη;

Βάσει αριθμών αυτές οι δυο σεζόν ήταν οι καλύτερες της καριέρας μου. Απ’ αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι βελτιώθηκα λόγω του ρόλου που είχα στην ομάδα.

“Δεν με φοβίζει το εξωτερικό”

Έχεις κάνει στο παρελθόν μεγάλες μεταγραφές. Θεωρείς ότι είναι η ώρα να εξαργυρώσεις και πάλι τις δυο αυτές πολύ καλές σεζόν που έκανες;

Επειδή βρίσκομαι σε μια ηλικία όπου ένας αθλητής θα πρέπει να κοιτάει την καλύτερη δυνατή επιλογή από αγωνιστικής και οικονομικής άποψης, θα προσπαθήσω να πάω σε μια ομάδα που θα συνδυάζει αυτά τα δυο. Είμαι σε μια ηλικία που θα πρέπει να σκέφτομαι το μέλλον μου, την οικογένεια μου. Τα χρόνια που βιώνουμε δεν είναι τα καλύτερα, έχω φτάσει σε μια ηλικία και δεν ξέρω πόσα ακόμη χρόνια θα μπορέσω να παίξω σε υψηλό επίπεδο και γενικά είμαστε σε μια φάση που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει η επόμενη μέρα. Θα κοιτάξω να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

Υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει ή σε φοβίζει για να πάρεις την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό;

Όχι. Είμαι έτοιμος να κάνω αυτό το βήμα. Δεν με φοβίζει κάτι. Υπάρχει μια περιέργεια για κάτι που καινούργιο που θα ζήσεις γιατί δεν το έχω κάνει ξανά. Μπορεί να έχω πάει στο εξωτερικό πολλές φορές αλλά ποτέ για περισσότερο από 5-6 μέρες. Πρέπει να προσαρμοστώ σε νέα δεδομένα, σε νέες συνθήκες ζωής. Ίσως και σε νέα κουλτούρα. Δυστυχώς δεν θα έχω την οικογένεια μου μαζί και σίγουρα αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί θα μου λείψει. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να αφήνεις πίσω σου το σπίτι σου και την οικογένεια σου αλλά στη ζωή πρέπει να κάνεις θυσίες για να απολαμβάνεις όλα αυτά που «χτίζεις» στην καριέρα σου. Και αυτό το καινούργιο βήμα θα το κάνω μόνο και μόνο για την οικογένεια μου.

“Η Μαρίλια μου άλλαξε την ζωή”

Σαν παίκτης του Άρη, έζησες μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της ζωής σου: τη γέννηση της κορούλας σου. Πώς αλλάζει έναν άνθρωπο ένα τέτοιο γεγονός;

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι πως η σημαντικότερη στιγμή της ζωής μου ήρθε όταν έπαιζα στον Άρη. Από εκείνη τη μέρα έχει αλλάξει η ζωή μου γιατί ένα παιδί φέρνει τα πάνω-κάτω. Έχουν αλλάξει τα ωράρια μου, τα πάντα. Ζω, αναπνέω, λειτουργώ, δουλεύω με τα «θέλω» της οικογένειας μου, της γυναίκας μου, της κόρης μου.

Η κόρη σου μάλιστα σε παρακολούθησε να αγωνίζεσαι στο Αλεξάνδρειο με τη φανέλα του Άρη…

Ήρθε σε τρία παιχνίδια, τα οποία κερδίσαμε άνετα. Δεν ξέρω αν ήταν γουρλού ή αν ήταν τυχαίο αλλά αυτές τις τρεις φορές δεν είδε τον μπαμπά της να χάνει.

“Άργησα να καταλάβω πόσο σημαντική είναι η δουλειά τα καλοκαίρια”

Είναι θυσία ότι τα τελευταία καλοκαίρια κάνεις ελάχιστες μέρες διακοπών και δουλεύεις για με σκοπό τη βελτίωση σου;

Δυστυχώς ή ευτυχώς άργησα να καταλάβω πόσο σημαντική είναι η δουλειά τα καλοκαίρια, γιατί το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που ένας αθλητής μπορεί να «χτίσει» και να βάλει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Εγώ τα τέσσερα τελευταία καλοκαίρια δουλεύω σε φουλ ρυθμούς και νομίζω πως το αποτέλεσμα κάθε χρόνο φαίνεται γιατί οι τελευταίες τρεις-τέσσερις χρονιές είναι σταθερά καλές. Από δω και πέρα θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο όσο αντέχουν τα πόδια μου και τα χέρια μου και δεν με απασχολεί αν δεν κάνω διακοπές ή αν δεν ξεκουράζομαι, κάνοντας βόλτες. Εγώ θα κάνω το καλύτερο δυνατό για την καριέρα μου και το καλό της οικογένειας μου.

Ποια είναι η συμβολή του «κολλητού» σου και κουμπάρου σου Γιώργου Κυριαζή στη βελτίωση που παρουσιάζεις τα τελευταία χρόνια σε τομείς του παιχνιδιού σου;

Θα παρομοίαζα έναν παίκτη του μπάσκετ με μια βάρκα με δυο κουπιά. Το ένα κουπί είναι καθαρά το μπασκετικό κομμάτι και το άλλο είναι το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, της ενδυνάμωσης του σώματος, της αντοχής. Εγώ προσπαθώ να συνδυάζω αυτά τα δυο. Ο Γιώργος Κυριαζής με έχει βοηθήσει πολύ στο κομμάτι του μπάσκετ κι έχω βελτιωθεί σε συγκεκριμένα κομμάτια που δουλεύω συστηματικά. Τα τελευταία χρόνια όμως δουλεύω εντατικά και σε πολύ σκληρούς ρυθμούς με τον προσωπικό μου γυμναστή, τον Νίκο Τσάτσα, ο οποίος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Θεωρώ πως το μυστικό της επιτυχίας είναι η πολύ σκληρή δουλειά που κάνω τα τρία τελευταία χρόνια.

Σε έχει απογοητεύσει καθόλου το γεγονός πως δεν έχει έρθει ως επιβράβευση τα τελευταία χρόνια η κλήση στην Εθνική ομάδα;

Αν με απογοήτευε κάτι τέτοιο πιθανόν να τα φόρτωνα στον κόκορα και θα σταματούσα να προσπαθώ και να δουλεύω. Δυστυχώς οι δυο καλές τελευταίες μου χρονιές δεν επιβραβεύτηκαν. Δεν με στεναχωρεί, δεν με προβληματίζει αυτό. Το γιατί δεν έγινε δεν μπορώ να το ξέρω. Εγώ προσπαθώ κάθε χρόνο να παίζω όσο το δυνατόν καλύτερα πρώτα για το δικό μου καλό και αν έρθει κάτι στο μέλλον έχει καλώς. Αν όχι θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ακριβώς κάνω. Δεν θα αλλάξω κάτι.

Ταπούτος για Ντρούκερ, Σούμποτιτς, Αλεξανδρή

Συνεργάστηκες με τρεις προπονητές αυτά τα δυο χρόνια στον Άρη. Η άποψή σου για τον Σαρόν Ντρούκερ;

Ο Ντρούκερ δέχθηκε έντονη κριτική. Είχε μια ιδιαίτερη φιλοσοφία σε ότι αφορά το παιχνίδι. Προσωπικά μου έδωσε πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα. μου έβγαλε αυτό που είχα μέσα μου. Με βοήθησε πολύ με την ελευθερία που μου έδινε στο παρκέ να βγάλω αυτά που μπορώ και το ταλέντο μου. Μπορεί τα αποτελέσματα της δουλειάς του στην ομάδα να μην φάνηκαν αλλά εμένα προσωπικά με βοήθησε να αποκτήσω μια γερή βάση και να έχω έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα.

Λευτέρης Σούμποτιτς;

Ακούστηκαν πολλά για τη σχέση μας. Ούτε εγώ ούτε εκείνος είχαμε κάποιο πρόβλημα. Είχε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία κάποια διαφορετικά πιστεύω για μένα αλλά εγώ προσπαθούσα κάθε φορά να μπαίνω στο γήπεδο και να κάνω αυτά που μου ζητάει. Κάποιοι διέδιδαν πως υπήρχε κόντρα επειδή εγώ ως οπαδός του Άρη δεν τον ήθελα εξαιτίας και της αντιπαράθεσης με τον Super 3. Ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα και ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου πάνω από το συμφέρον της ομάδας.

Βαγγέλης Αλεξανδρής;

Τον είχα προπονητή και στο παρελθόν (στην ΑΕΚ). Είχαμε καλή προσωπική σχέση. Είχαμε μιλήσει για το τι θέλει από μένα. Με όρισε αρχηγό στην ομάδα γιατί πίστευε πως μπορώ να αντεπεξέλθω σ’ αυτά τα καθήκοντα και το έκανα όσο καλύτερα μπορούσα. Είναι ένας άνθρωπος κι ένας προπονητής που είναι μαθημένος στα δύσκολα. Ξέρει να ξεπερνάει τις δυσκολίες και γι’ αυτό η διοίκηση τον διατήρησε στη θέση του.

“Να έχει κλειστά αυτιά και στόμα ο Λευτέρης”

Είχες και έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με τον Λευτέρη Μποχωρίδη, με τον οποίο περνούσες ώρες εντός κι εκτός γηπέδου. Τι τον συμβουλεύεις με δεδομένο ότι αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον του Άρη;

Αυτό που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να δουλεύει όπως το κάνει και τώρα. Να έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι του γιατί όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια ηλικία και γίνεσαι θέμα στα ΜΜΕ είναι δύσκολο να μείνεις προσγειωμένος. Εγώ θα τον συμβούλευα να έχει κλειστά τα αυτιά του σε όσα ακούει. Να έχει κλειστό το στόμα του και να μην μιλάει πολύ γιατί ίσως κάποιοι να προσπαθήσουν να του πάρουν κουβέντες και να τις χρησιμοποιήσουν στο μέλλον εναντίον του. Λόγω της κρίσης που περνάει το μπάσκετ και ο Άρης, είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Λευτέρη αν δουλέψει κι αν έχει τα μυαλά μέσα στο κεφάλι να αποκτήσει συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα.

Έχεις μετανιώσει για κάτι που έκανες ή δεν έκανες σ’ αυτή τη διετία;

Το μεγαλύτερο μου λάθος είναι ότι λόγω του υπερβολικού ζήλου και της πολύ μεγάλης θέλησης που είχα να παίξω πολλές φορές αγνοούσα κάποια προβλήματα και κάποιους τραυματισμούς με κίνδυνο να πάθω μεγαλύτερη ζημιά. Πολλές φορές την πάτησα. Εκεί που ήταν να λείψω από μερικές προπονήσεις κι ένα παιχνίδι εξαιτίας της «ξεροκεφαλιάς» μου επιδεινωνόταν το πρόβλημα. Πιστεύω πάντως ότι αν μου τύχει ξανά πάλι θα κάνω το ίδιο λάθος.

“Μεγαλύτερο το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο”

Η χρονική συγκυρία είναι πολύ άσχημη για τον Άρη και κοινός παρονομαστής για τα δυο πιο προβεβλημένα τμήματα, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι τα μεγάλα χρέη. Ποιο είναι το σχόλιο σου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί;

Νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Στο μπάσκετ υπάρχει ένα πλάνο και έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς. Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρω τι ομάδα θα μπορέσει να παρουσιάσει ο Άρης την επόμενη σεζόν. Όλα αυτά τα προβλήματα οφείλονται στην κρίση αλλά προπαντώς στην κακή διαχείριση που έγινε από τις διοικήσεις και τους παράγοντες, οι οποίοι ίσως τα τελευταία χρόνια να μην είχαν τις καλύτερες προθέσεις. Αυτό έχει οδηγήσει τον Άρη στο αδιέξοδο.

Αν τελικά επιλέξεις να αγωνιστείς στο εξωτερικό θα σου λείψει η ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης όπου ήσουν «θαμώνας» στα παιχνίδια της ομάδας;

Φυσικά θα μου λείψει όπως και άλλα πράγματα. Θα προσπαθώ μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου να παρακολουθώ τους αγώνες.

Τελειώνοντας ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Άρη που ειδικά αυτή την περίοδο είναι πολύ προβληματισμένος με όσα συμβαίνουν στον σύλλογο;

Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη στήριξη και την αγάπη που μου έδειξε αυτά τα δυο χρόνια που ήμουν στην ομάδα. θα ήθελα να του πως ελπίζω και εύχομαι κάποια στιγμή να ξανανταμώσουμε.

Δείτε στιγμιότυπα από την καριέρα του Χρήστου Ταπούτου στον Άρη:

 

To Top