Τεράστιος μουσαμάς, με κοινωνικό μήνυμα, θα “ντύσει” κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Μετά τα τεράστια γκραφίτι που κοσμούν τους τοίχους κτιρίων της Θεσσαλονίκης, μία νέα, εντυπωσιακή δημιουργία θα έρθει να στολίσει το κτίριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του κεντρικού Δήμου Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά. Πρόκειται για έναν γιγάντιο εκτυπωμένο μουσαμά, wallster (wall και poster), ο οποίος καλύπτει επιφάνεια που ξεπερνά τα 100 τετραγωνικά μέτρα.

Πρόκειται για ψηφιακή street art που έφτασε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της καινοτόμου εταιρίας Artifesto. Η τεχνοτροπία, με διαστάσεις 9 μέτρα πλάτος και 12,4 μέτρα ύψος, θα τοποθετηθεί μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του κεντρικού Δήμου, που βρίσκεται επί της οδού Μοναστηρίου 53-55, και θα έχει ως θέμα “Νερό – Πολύτιμο Αγαθό”.

Για να αναδειχτεί το έργο, το οποίο θα καλύψει τον τοίχο του κτιρίου που παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκηρύχτηκε από την εταιρία διαγωνισμός με θέμα το νερό. Ήδη κατατέθηκαν 82 έργα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες που εργάστηκαν πυρετωδώς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στα μέσα Αυγούστου μια κριτική επιτροπή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού θα επιλέξει τα επικρατέστερα.

“Θεωρήσαμε ότι η πρόταση της εταιρίας Artifesto έχει ενδιαφέρον και στηρίξαμε τους νέους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Το wallster δεν είναι μόνιμο, είναι μια ιστορία που μπορεί να αλλάζει μέσα στο χρόνο. Είναι σημαντικό ότι αρκετοί καλλιτέχνες έχουν λάβει μέρος στο διαγωνισμό και στο τέλος οι πολίτες θα αποφασίσουν αυτό που τους εκφράζει περισσότερο”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως η τοποθέτηση της ψηφιακής αφίσας έχει ένα διπλό μήνυμα: “Ανατρέπουμε και αλλάζουμε την εικόνα της πόλης μέσω του χρώματος. Επιπλέον, δίνουμε τη δυνατότητα σε δημιουργούς να δείξουν τις προτάσεις τους. Να λειτουργήσουν σε σχέση με το χώρο, με την πόλη τους, προτείνοντας μια άποψη για το πως θα θέλαμε να είναι το αστικό τοπίο”.

Τα έργα που θα περάσουν στον β’ γύρο του διαγωνισμού από την κριτική επιτροπή θα τεθούν σε ψηφοφορία μέσω των social media. Με τον τρόπο αυτό, ο κόσμος θα επιλέξει τον νικητή και το έργο που θα αλλάξει μια γωνιά της Θεσσαλονίκης. Η δράση στη Μοναστηρίου 53-55 θα χρηματοδοτηθεί κατά 50% από προγράμματα του ΕΣΠΑ και κατά 50% από πόρους της εταιρίας, ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αρκετούς ακόμη φορείς που επιθυμούν να αποκτήσουν τα δικά τους wallsters.

Πηγή: www.thestival.gr

To Top