Τι περιλαμβάνει και που στοχεύει το ειδικό πρόγραμμα για Βεζένκοφ, Μποχωρίδη, Τσακαλέρη

Τους νεαρούς παίκτες δεν μπορεί απλά και μόνο να τους πει ένας προπονητής “μπες και παίξε”. Χρειάζεται μια ειδική προεργασία, χρειάζεται να μπουν σε ένα πρόγραμμα πριν τους ρίξει μια ομάδα στην μάχη. Αυτό επιδιώκει να κάνει ο Άρης και γι’ αυτό ο Βαγγέλης Αγγέλου πήρε την απόφαση οι Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Λευτέρης Μποχωρίδης και Ευθύμης Τσακαλέρης να μπουν σε ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης και προπόνησης.

Εδώ και περίπου δύο βδομάδες οι τρεις νεαροί παίκτες του Άρη έχουν μπει σε μια ειδική διαδικασία πέρα από την ομαδική προπόνηση. Ο γυμναστής της ομάδας, Παναγιώτης Ζάλογγος και οι άμεσοι συνεργάτες του Αγγέλου, Θανάσης Μολυβδάς και Σάββας Καμπερίδης έχουν εκπονήσει ένα πλάνο προπόνησης και εκγύμνασης ώστε να μπορέσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες να προσφέρουν στην ομάδα σωστά και όχι άναρχα.

Το PRESSARIS μίλησε με τον προπονητή του Άρη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. “Μέσω του γυμναστή μπαίνουν κάποιες επιπλέον ασκήσεις φυσικής κατάστασης, μέσω των προπονητών, Μολυβδά – Καμπερίδη γίνεται κάποια επιπλέον προπόνηση στην τεχνική, δουλεύοντας στην ατομική βελτίωση και μέσα από κάποια βίντεο προσπαθούν όσο το δυνατόν να ανέβει ο σωματικός και εγκεφαλικός τους ορίζοντας, σε σχέση με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που αυτά τα παιδιά πολύ σύντομα θα κληθούν να πάρουν λόγω της κατάστασης που υπάρχει”, είπε αρχικά ο Βαγγέλης Αγγέλους, προσθέτοντας πως “υπάρχει τρομερή ανταπόκριση από τα παιδιά”.

Αυτό που απαιτείται είναι να μην υπάρχουν πολλά λόγια και να παρακολουθούν όλοι από κοντά την προσπάθεια των συγκεκριμένων παιδιών, μακριά από όποια πίεση υπάρχει στην ομάδα. Επιπροσθέτως, σε ότι αφορά τον Βεζένκοφ, είναι μια πιο ιδιάζουσα περίπτωση, γιατί έχει και το σχολείο και εκεί προσπαθούν οι άνθρωποι της ομάδας να έρθουν σε επαφή με τους υπεύθυνους για να εξασφαλίσουν στον παίκτη μια μορφή εκγύμνασης και στη διάρκεια των ωρών μάθησης.

Ο 17χρονος φόργουορντ σταδιακά αρχίζει να παίρνει λεπτά συμμετοχής, αγωνίστηκε 10 λεπτά με τον Ολυμπιακό, ενώ οι άλλοι δύο νεαροί παίκτες συμμετέχουν ενεργά στο rotation της ομάδας, προσπαθώντας και αυτοί να βρουν τον ρόλο τους και να προσφέρουν.

 

 

To Top