Το αυτονόητο είπε ο Σαμολαδάς για την “σωτηρία” του μπασκετικού Άρη

Ο παράγοντας του Άρη, Γιάννης Σαμολαδάς που βρίσκεται εξαρχής δίπλα στη διοίκηση και λογικά τον επόμενο μήνα θα μπει και στο διοικητικό σχήμα (τυπικά, γιατί ουσιαστικά είναι ήδη) είπε το αυτονόητο σε συνέντευξή του: Ο μπασκετικός Άρης έχει την άμεση ανάγκη των μετόχων του, της ΣΑΡΙΣΑ και του κόσμου του για να προχωρήσει.

Ο κ. Σαμολαδάς μίλησε στον “Αγγελιοφόρο” και τόνισε: “Τα χρέη είναι τεράστια και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα μόνον από μας. Χρειάζεται συμπαράσταση. Η ΣΑΡΙΣΑ δεν βοήθησε όσο μπορούσε, πλήρωσε μόνον τον Αλεξανδρή. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί η ΣΑΡΙΣΑ να βοηθήσει, αλλά προς το παρόν δεν έχει κάνει άνοιγμα. Η ΓΕΝΕΣΙΣ το ίδιο. Ο Ντίμης Παπαϊωάννου μόνον και ο Γαρμπής στην αρχή έτρεξαν, είπε θα βοηθήσει και ο Αντωνιάδης. Για να βγουμε από το οικονομικό αδιέξοδο, πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να πετύχουμε». Πώς θα γίνει αυτό;

1. «Οργάνωση του Golden Club. Εφόσον φτάσουμε τα εκατό μέλη, που είναι ο στόχος, δημιουργείται ένας πυρήνας ώστε να μπαίνουν κάθε χρόνο στην ΚΑΕ 300 με 400 χιλιάδες ευρώ. Ώς τώρα είμαστε στα 40 μέλη και πρέπει να δραστηριοποιηθούμε. Ηδη έχω φέρει κοντά μας δύο ανθρώπους με διάθεση να βοηθήσουν, τον Σταύρο Κωνσταντινίδη και τον Γιώργο Ουζουνίδη. Πρέπει να οργανωθούμε για να γίνουμε ένας πυρήνας με πάνω από 100 μέλη. Ο Αρβανίτης (πρόεδρος της ΚΑΕ) δεν είναι εκατομμυριούχος, αγωνίζεται καθημερινά και έχει καταφέρει να μειώσει πολύ το άνοιγμα. Πρέπει ο Αρης να γίνει αξιόπιστος, να πληρώνει αυτά που υπόσχεται για να έρχονται και οι παίκτες που θέλουμε. Ολα τα έσοδα ως τώρα πηγαίνουν σε εφορία, ΙΚΑ, χρέη και στους παίκτες».

2. «Να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο και να πιστέψει ότι αυτοί οι άνθρωποι που είμαστε στη διοίκηση δεν έχουμε καμία σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Ηδη δρομολογούμε τη διενέργεια ελέγχου για να αποδοθούν ευθύνες. Ευθύνες έχει ο Δαμιανίδης, ο Τζεβελέκης, ο οποίος βέβαια βοήθησε μετά με την εφορία, ακόμη και η Γένεσις που άφησε να διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση, επειδή φοβόταν την προηγούμενη ηγεσία των φιλάθλων. Πρέπει να έρθει ο κόσμος, κοντά μας, τέλος! Γιατί δεν έρχεται το Σάββατο στο γήπεδο; Εχει να κάνει κάτι άλλο; Δεν πιστεύει σε μας; Φοβάται ότι θα κάνουμε κι εμείς κακοδιαχείριση; Πρέπει να μας πιστέψουν απόλυτα και να έρθουν μαζί μας για να πάρουμε παιχνίδια με τον κόσμο αλλά και για να βοηθήσουμε με τα 15 ευρώ την ομάδα. Δύο παιχνίδια το μήνα είναι, τριάντα ευρώ. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις να πληρώνουμε, αλλά κι εμείς τους θέλουμε στο γήπεδο».

Ο Γιάννης Σαμολαδάς μιλάει και για το αγωνιστικό κομμάτι, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου και αποκαλύπτοντας ότι σύντομα ο Αρης ίσως καταφέρει να ενισχυθεί με ξένους παίκτες!

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η ομάδα θα πάρει αγωνιστικά το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του ρόστερ. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Βαγγέλη Αγγέλου. Το καλοκαίρι ο Αρβανίτης ασχολήθηκε με τα διοικητικά και ο Αλεξανδρής με το αγωνιστικό. Η ομάδα δεν έχει χημεία, αλλά θα πάρουμε το καλύτερο από τον καθένα. Κάποιοι δεν έχουν ικανοποιήσει, αλλά πήραμε και τα μηνύματα από τους μικρούς. Ο Βεζένκοφ, ο Μποχωρίδης και ο Μούρτος είναι η επόμενη μέρα. Ο Βεζένκοφ θα γίνει νέος Παπανικολάου, το υπογράφω. Αν ο Αγγέλου αναλάμβανε το καλοκαίρι την ομάδα με το ίδιο μπάτζετ, σήμερα ο Αρης θα… πετούσε. Είδαμε αλλαγή στην ομάδα στα τελευταία παιχνίδια. Βγάζει πάθος και ενέργεια. Φανταστείτε να είχαμε και δύο καλούς ξένους. Το θέμα των ξένων ελπίζουμε ότι θα λυθεί και μέσα στην τρέχουσα περίοδο και να καταφέρουμε να πάρουμε παίκτη ακόμη και για έναν μήνα, αναλόγως με το πώς θα πάει η ομάδα. Ηδη με τον Σκορδίλη ήρθαμε σε διακανονισμό, τα αγκάθια είναι η οφειλή σε Μάιλς και Μπετς. Παράλληλα προχωράει και η υπόθεση του `99».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ καταλήγει: «Αν δεν ήταν ο Αρβανίτης, ο Αρης δεν θα ήταν σήμερα στην Α1, δεν θα υπήρχε. Θα τον στηρίξω όσο μπορώ με κάθε δύναμη. Θα συνεισφέρουμε όσο αντέχουμε σε έναν άδειο κουβά. Θέλει στελέχωση και η ΚΑΕ για να προχωρήσουμε. Ηδη κοιτάζουμε και παίκτες για την ερχόμενη περίοδο, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Αλλά θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Οποιος θέλει να πάει στο γήπεδο να δει τον Αρη και πραγματικά δεν έχει χρήματα, ας έρθει στο γήπεδο να με βρει και θα δει την ομάδα!».

 

To Top