ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το σκεπτικό της Εφέσεων που θέλει να βγάλει από τη… μέση τον Άρη (photos)

Σε τρεις σελίδες επιχειρεί η Επιτροπή Εφέσεων να δικαιολογήσει την απόφασή της κατά του Άρη, της Α.Ε. Καραϊσκάκης, της Κηφισιάς και του Παναργειακού για την κάλυψη των κενών θέσεων της Β’ Εθνικής, αυτής που προκάλεσε την οργή του κόσμου των κιτρινόμαυρων και τους βγάζει στους δρόμους!

Το σάιτι a-sports.gr δημοσίευσε το σκεπτικό της απόφασης. Αναλυτικά:

“Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ σε μια από τις τελευταίες αποφάσεις της με την παρούσα σύνθεση (η θητεία των μελών της λήγει στις 31/8 και εν συνεχεία αναλαμβάνουν τακτικοί δικαστές) ερμηνεύει επιλεκτικά τα στοιχεία της υπόθεσης.

Αν και αναγνωρίζει την προκήρυξη του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2015-16, που αναφέρει ρητώς ότι οι ομάδες της Β’ Εθνικής θα πρέπει να είναι 20, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (πρώην Δ.Σ.) της Ομοσπονδίας στις 10 Ιουνίου 2015 για το ίδιο θέμα και ότι δεν μπορούν να υπάρχουν τροποποιήσεις μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, προχωρά σε ένα νομικό άλμα και δέχεται την παρέμβαση της Ένωσης Β’ Εθνικής και την απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας από τις 17 Αυγούστου 2015 για να γίνει το πρωτάθλημα με 18 ομάδες!

Ταυτόχρονα, όμως, η Επιτροπή Εφέσεων στο σκεπτικό της δέχεται την αλλαγή στο άρθρο 4 παράγραφος 2 του ΚΑΠ, ότι δηλαδή δεν μπορεί να συμπληρωθούν πλέον τυχόν κενά και για κανένα λόγο, θεωρώντας εσφαλμένα ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση ισχύει από την έναρξη των πρωταθλημάτων της σεζόν 2015-16 και όχι μετά τη λήξη τους, όπως είναι το ορθό…

Με αυτό τον τρόπο δεν θεωρεί παράτυπη την απόφαση της Ένωσης Β’ Εθνικής να μειώσει τις ομάδες από 20 σε 18, παραβαίνοντας τις κείμενες διατάξεις.

Η Επιτροπή Εφέσεων, ταυτόχρονα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (στην ομόφωνη απορριπτική απόφασή της κατά των δευτεραθλητών της περσινής Γ’ Εθνικής), αγνόησε και την κατά πληροφορίες μας απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ στις 10 Ιουνίου, όπου αναφέρεται η εξής σημαντική λεπτομέρεια: Ότι πρώτα αποφασίσθηκε ότι τη σεζόν 2015-16 οι ομάδες θα είναι 20 στη Β’ Εθνική και εν συνεχεία ότι από την επόμενη σεζόν δεν θα καλύπτονται τα κενά!

Και να ήταν μόνο αυτό; Η Επιτροπή Εφέσεων δεν έλαβε καν υπ’ όψιν της το σκεπτικό του Διαιτητικού Δικαστηρίου για ίδια υπόθεση το 2013, όταν καλύφθηκαν κενά στη Β’ Εθνική και ανέβηκαν οι Βατανιακός, Ζάκυνθος, Γλυφάδα και Πανηλειακός…

Εκείνο το σκεπτικό ήταν οδηγός για την περίπτωση των περσινών δευτεραθλητών της περσινής Γ’ Εθνικής. Τότε η Ένωση Β’ Εθνικής είχε αποφασίσει αρχικά να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 25 ομάδες, αν και προβλεπόταν με 28, και εν τέλει κρίθηκε ότι η εν λόγω τροποποίηση ήταν αυθαίρετη και κατέπεσε.

Γίνεται κατανοητό, λοιπόν, ότι με αυτό το σκεπτικό Άρης, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Κηφισιά και Παναργειακός έχουν βάσιμες ελπίδες να ανατρέψουν την κατάσταση είτε απευθείας από την προσφυγή τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο είτε επιστρέφοντας την υπόθεση με απόφαση του Διαιτητικού στην Επιτροπή Εφέσεων για επανεξέταση ώστε να αποκατασταθεί η καταφανέστατη αδικία.”

To Top