Ψηφίδης: Ο Αρειανός της… Τούμπας που κατέκτησε την Αμερική!

Βασίλης Ψηφίδης… Στους νεότερους το όνομά του, μπορεί να μην λέει πολλά. Πέρασαν, άλλωστε, τα χρόνια, ενώ δεν είναι από τους λεγόμενους προβεβλημένους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Άρη. Το PRESSARIS σας… συστήνει ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα στην γιορτή του ΑΣ Άρης για τα 98 χρόνια… Βασίλης Ψηφίδης: Ο Αρειανός της Τούμπας που κατέκτησε την Αμερική!

Ο Ψηφίδης γεννήθηκε το 1944 στην Τούμπα… Εκεί όπου επιστρέφει πυκνά-συχνά για να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του μητέρα, την κυρία Ειρήνη, η οποία τον καμάρωνε ως ποδοσφαιριστή του Άρη και αργότερα ως έναν εξαιρετικό οικογενειάρχη. Ο μόνος της… καημός; Ότι ξενιτεύτηκε, χτίζοντας μια νέα ζωή στην Αμερική. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ούτε ο Ατλαντικός «κατάφερε» να… πνίξει την αγάπη του για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο. Αυτή παραμένει δυνατή και ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων.

v-psifidis1Ο 68χρονος σήμερα Ψηφίδης ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’70, εκείνης της ποδοσφαιρικής «οικογένειας» που ύψωσε ψηλά την κιτρινόμαυρη περηφάνια. Στον τελικό του 1970 στο Καυταντζόγλειο, μπήκε στο 60’ στη θέση του Σοφοκλή Σεμερτζή, βοηθώντας τα μέγιστα στην επιτυχία και στην κατάκτηση του τίτλου (1-0 επί του ΠΑΟΚ). Αν και ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές του Άρη σε εκείνο το παιχνίδι βοήθησε ερχόμενος από τον πάγκο, γεγονός που αποτελεί ακόμη και σήμερα σημείο… πλάκας και πειραγμάτων από τους παλιούς του συμπαίκτες. Ποτέ του, όμως, δεν κράτησε κακία για κανέναν. Άλλωστε, αν και βρίσκεται τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια στην Αμερική, είναι η «ψυχή της παρέας», οργανώνοντας κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη το… συμπόσιο των παλαίμαχων αρειανών, πρώην συμπαικτών στην ομάδα του κυπέλλου.

«Αριστεροπόδαρος, μπαλαδόρος μεγάλος, χαφάρα, από τις λίγες, που έβγαλε ο σύλλογος και το ελληνικό ποδόσφαιρο» σχολιάζουν οι παλιοί του συμπαίκτες, θέλοντας να μας… συστήνουν τον ποδοσφαιριστή Ψηφίδη. Το σπουδαίο, γνήσιο ποδοσφαιρικό του ταλέντο και οι δύσκολες οικονομικά εποχές τον… έστειλαν στην Αμερική, ζητώντας τη δική του γη της επαγγελίας, λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του κυπέλλου με τον Άρη.

Μετανάστευσε στην Αμερική, έπαιξε στην ομάδα του Χιούστον και ρίζωσε εκεί, παίζοντας ποδόσφαιρο και προκόβοντας όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες των ΗΠΑ! Διατηρεί, ανάμεσα στ’ άλλα ένα εκπληκτικό εστιατόριο στο Χιούστον…

Ποτέ του δεν ξέχασε τον Άρη και το «σπίτι» του στη Θεσσαλονίκη. «Είναι ένας γνήσιος Αρειανός, πρεσβευτής της κιτρινόμαυρης ιδέας, στην άλλη άκρη της γης» συμπληρώνουν οι παλιόφιλοί του, τονίζοντας με νόημα: «Είναι σαν μην έφυγε ποτέ… Ενημερώνεται συνεχώς για τον Άρη, μιλάει με όλους στη Θεσσαλονίκη, έρχεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο στην πόλη του, βλέπει την μητέρα του, αλλά και την… οικογένειά του, την ομάδα και τον σύλλογο».

Αυτή τη φορά το ταξίδι του Ψηφίδη στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετικό από τ’ άλλα, μια και θα τιμηθεί από τον σύλλογο για τα 98α γενέθλιά του. Μαζί του ο ερασιτέχνης Άρης θα βραβεύσει μια γνήσια κιτρινόμαυρη «καρδιά» που χτυπάει δυνατά, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά…

 

*Ο Ψηφίδης διακρίνεται 6ος από τα δεξιά με τον Άρη (με το τεντωμένο χέρι), ενώ πρώτος είναι ο Αλκέτας Παναγούλιας, πριν από τον αγώνα με την Φιορεντίνα (1-1) στην Νέα Υόρκη! Διακρίνονται από τα αριστερά συνολικά οι: Καλτεριμτζής, Χατζηκώστας, Φιλίππου, Χρηστίδης, Κωνσταντινίδης, Σιούρθας, Αθανασιάδης, Ψηφίδης, Καμπουρλάζος, Γριμπελάκος,Δεμίρης, Σπανόπουλος, Παναγούλιας.

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top