Ύψιστη τιμή για τον Νίκο Γκάλη! Είναι υποψήφιος για το Hall Of Fame του παγκόσμιου μπάσκετ!

Το 2007 ο Νίκος Γκάλης ήταν μέλος της πρώτης κλάσης προσωπικοτήτων που εισήχθησαν στο Χολ Οφ Φέιμ της FIBA. Έξι χρόνια μετά ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών θα είναι υποψήφιος για να γίνει μέλος του Χολ ΟΦ Φέιμ στο Σπρίνγκφιλντ των Ηνωμένων Πολιτειών!

Το Μουσείο του Παγκόσμιου Μπάσκετ, όπως είναι το “Hall Of Fame” ανακοίνωσε χθες τα υποψήφια νέα μέλη που πρόκειται να εισαχθούν. Στην κατηγορία “Διεθνής” η διεθνής επιτροπή μπορεί να ψηφίσει μόνο έναν υποψήφιο από την λίστα που έχει καταρτιστεί ως απευθείας εκλογή, η οποία θα ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκεται ο Νίκος Γκάλης μαζί με άλλες τεράστιες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ: Μίκι Μπέρκοβιτς, Ταλ Μπρόντι, Τζάκι Χαλαζόν, Βλάντε Ντίβατς, Λίντσεϊ Γκέιζ, Βλάντιμιρ Κοντρασίν, Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις, Τιάγκο Πάσος, Μάνουελ Σάινθ, Όσκαρ Σμιτ, Τόγκο Σοάρες και Ράνκο Ζεράβιτσα.

Είναι σαφώς μια ύψιστη τιμή στον μεγάλο Νίκο Γκάλη, μένει όμως να δούμε αν τελικά θα επιλεγεί από την Διεθνή Επιτροπή να είναι αυτός που θα εισαχθεί το 2013 στο Χολ Οφ Φέιμ!

Στην ίδια κλάση, του 2013 βρίσκονται τεράστιες προσωπικότητες του αμερικανικού μπάσκετ όπως οι προπονητές Ρικ Πιτίνο, Ρούντι Τομζάνοβιτς, Πολ Ουέστφαλ, Τζέρι Ταρκάνιαν, Πολ Σίλας, αλλά και παίκτες όπως ο Γκάρι Πέιτον, ο Μιτς Ρίτσμοντ, ο Τιμ Χαρνταγουέι, ο Κέβιν Τζόνσον, ο Μπέρναρντ Κινγκ και άλλοι.

 

 

To Top