Άγγιξε την απόλυτη ανατροπή η Γιουβέντους, αλλά… – Πρόκριση και της Μπάγερν

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που έδωσε στις καθυστερήσεις στην Ρεάλ Μαδρίτης ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ κατέστρεψε ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια στην ιστορία του Champions League… Η Γιουβέντους προηγήθηκε (0-3), αλλά πέρασε η Ρεάλ με ήττα (1-3).

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αν ο Μάικλ Όλιβερ αντιδρούσε ως ένας τυπικός Άγγλος διαιτητής που αφήνει τις επαφές και δεν ψαρώνει από εύκολα πεσίματα εντός περιοχής. Η Γιουβέντους ήταν καθ’ οδόν προς το μεγαλύτερο παραμύθι στην ιστορία του Champions League.

Μπορεί να έπαιρνε την πρόκριση, μπορεί και όχι, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως στην ιστορία δεν θα μείνει αυτό το 0-3 μέχρι το 89ο λεπτό, αλλά η φάση του τελευταίου λεπτού. Αυτή που ο Λούκας Βάθκεθ πέφτει υπερβολικά εύκολα από την προβολή του Μπενάτια και ο Άγγλος διαιτητής δειχνει την λευκή βούλα.

Μία φάση που θα μνημονεύεται για πάντα. Ο τρελαμένος Μπουφόν αποβλήθηκε για κάτι… «γαλλικά», ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν χαρίστηκε από την λευκή βούλα και το τελικό 1-3 έστειλε τη «βασίλισσα» στα ημιτελικά με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο όλων των εποχών.

Σε ένα ματς θρίλερ, η Γιουβέντους με γκολ των Μάντζουκιτς (2′,37′) και Ματουιντί στο 61′ έφερε το ματς στα ίσα. Και εκεί που όλοι ετοιμάζονταν για τη διαδικασία της παράτασης, ήρθε ο Όλιβερ να δώσει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στη Βασίλισσα και να αποβάλει τον Μπουφόν. Ο Ρονάλντο στο 90+8′ ήταν εύστοχος και η Ρεάλ με τα χίλια ζόρια πέρασε στα ημιτελικά.

Σκόρερς: 90’+7 πέν. Ρονάλντο / 2′ και 37′ Μάντζουκιτς, 63′ Ματουιντί

Γήπεδο: “Santiago Bernabéu”, Μαδρίτη

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Χεσούς Βαγιέχο, Μαρσέλο, Καζεμίρο (46′ Λούκας Βάθκεθ), Μόντριτς (75′ Κόβατσιτς), Κρόος, Ίσκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ (46′ Ασένσιο).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντε Σίλιο (17′ Λίχτσταϊνερ), Μπενατιά, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί, Ντόουγκλας Κόστα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (90’+6 Στσέσνι).

*κόκκινη 90’+3 Μπουφόν

*** Μπάγερν και Σεβίλλη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στο Μόναχο, έτσι οι Βαυαροί προκρίθηκαν στα ημιτρελικά του Champions League, καθώς είχαν νικήσει στην Ισπανία.

Γήπεδο: “Fußball Arena München”, Μόναχο

Διαιτητής: Γουίλι Κόλουμ (Σκωτία)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Ραφίνια (87′ Ζούλε), Χάβι Μαρτίνεθ, Χάμες Ροντρίγκες, Ρόμπεν, Ριμπερί (71′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Τόμας Μίλερ, Λεβαντόβσκι (77′ Βάγκνερ).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Νταβίντ Σορία, Χεσούς Νάβας, Μερκάδο, Λενγκλέ, Σέρχιο Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Φράνκο Βάσκες, Χοακίν Κορέα, Πάμπλο Σαράμπια (70′ Σάντρο Ραμίρεθ), Μπεν Γεντέρ (65′ Μουριέλ).

To Top