Άρης, Πρίφτης και Εθνική ομάδα: Κάν’το όπως το 2011 στη Καβάλα!

Δεν είναι κάτι άγνωστο για τον Δημήτρη Πρίφτη αυτό που θα συμβεί από σήμερα έως και τα μέσα Σεπτέμβρη. Τα… δύο καρπούζια σε μια μασχάλη τα κράτησε καλά το 2011 ο τεχνικός των κίτρινων, όταν ήταν στην Καβάλα και την Εθνική ομάδα ως άμεσος συνεργάτης του Ηλία Ζούρου. Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα.

Εκ προοιμίου είναι λογικό να παρουσιαστούν κάποιες δυσκολίες στο “χτίσιμο” μιας ομάδας, όταν απουσιάζει σε ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας ο προπονητής της. Ο Πρίφτης το έχει συζητήσει αυτό με τη διοίκηση πριν αναλάβει. Το έχει κάνει ξανά και η ομάδα στην οποία εργαζόταν όχι απλά δεν επηρεάστηκε, αλλά έκανε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της.

Το 2011 ο Πρίφτης ήταν βοηθός του Ζούρου στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Περίπου τέτοια εποχή είχε ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Στις 17 Σεπτεμβρίου είχε παίξει η Εθνική για την 5η θέση χάνοντας από την Λιθουανία με 73-69.

Η Καβάλα ξεκίνησε την προετοιμασία της υπό τις οδηγίες του Θωμά Νίκου, ανθρώπου που και τώρα θα είναι στο πλευρό του Πρίφτη, στον Άρη. Η ομάδα δεν επηρεάστηκε καθόλου από την απουσία του Πρίφτη. Για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ξεκίνησε με ρεκόρ 4-2 (ως τα τέλη Νοέμβρη) και μάλιστα πέτυχε και νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με ρεκόρ 13-11, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι και στον Άρη θα συμβεί ακριβώς το ίδιο, δείχνει όμως κάτι για το πλάνο του προπονητή και την συνέπεια εκτέλεσής, έστω κι αν ήταν για κάποιες μέρες απών σωματικά.

Ο Άρης θα ξεκινήσει την προετοιμασία του περίπου στις 20 Αυγούστου, ίσως λίγο νωρίτερα. Το Μουντομπάσκετ ολοκληρώνεται στις 14 Σεπτεμβρίου. Αν η Εθνική μπει στην τελική οχτάδα, θα μείνει μέχρι τέλους. Αν περάσει από τον όμιλο και αποκλειστεί στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα, τότε ο Πρίφτης θα βρίσκεται εδώ πριν τις 10 Σεπτέμβρη.



To Top