Ένα μεγάλο “πρέπει” υπάρχει σήμερα (17.00) στο άδειο Παλέ για τον Άρη!

Το σημερινό (17.00) παιχνίδι του Άρη με τον Κολοσσό για την 7η αγωνιστική είναι από αυτά που έχουν το “πρέπει” μπροστά τους. Επιβάλλεται να κερδίσει ο Άρης σήμερα στο Αλεξάνδρειο, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο Δημήτρης Πρίφτης. Και θα το κερδίσει αρκεί να κάνει τα αυτονόητα μέσα στο παρκέ απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σαφώς κατώτερος ποιοτικά.

Οι κίτρινοι προέρχονται από ήττα και μάλιστα με άσχημο τρόπο, στην Αμαλιάδα, γιατί ήλεγχαν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Προετοιμάστηκαν με πολλά προβλήματα μέσα στη βδομάδα γιατί δεν έκανε προπονήσεις ο Νίκος Γκίκας εκτός από χθες και προχθές, αντιμετώπισε ένα χτύπημα στη γάμπα ο Σάσα Βεζένκοφ και εν τέλει έμεινε εκτός 12αδας ο Γιάννης Καραθανάσης με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Όλα αυτά έβαλαν εμπόδια στην ομαλή προετοιμασία της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σήμερα δικαιολογία ή ελαφρυντικά. Ο Άρης πρέπει να κερδίσει σήμερα, έστω κι αν παίζει και πάλι χωρίς την παρουσία του κόσμου του. Το άδειο Παλέ είναι… κρύο, αλλά είναι ένα δεδομένο που δεν αλλάζει σήμερα.

Αγωνιστικά ο Άρης είναι ποιοτικότερη ομάδα από τον Κολοσσό. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα. Οι κίτρινοι οφείλουν να δείξουν και σήμερα συνέπεια στο πλάνο τους, να έχουν και πάλι την σταθερά “άμυνα” σε προτεραιότητα και από εκεί και πέρα να βρουν τους τρόπους να γίνουν πιο παραγωγικοί στην επίθεση. Αυτό στοίχισε στους κίτρινους στην Αμαλιάδα με τους (μόλις και μετά βίας) 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Άρης προσπαθεί ακόμα να βρει επιθετική ισορροπία και αυτό του στοίχισε κόντρα στον Κόροιβο. Σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά ένα μεγάλο “πρέπει”. Ο Άρης πρέπει να κερδίσει, για να μην έχει στραβοπατήματα εντός έδρας και απώλειες ειδικά από ομάδες που δεν είναι καλύτερες.

To Top