ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Έπαιξε πάλι με τη φωτιά ο Άρης, νίκη-θρίλερ (0-1) με λύτρωση στο 90΄ από Πασά

Ο Άρης πέρασε με τη ψυχή στο στόμα από την Βέροια με 1-0 επί της τοπικής ομάδας, για την 14η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ και εκμεταλλευόμενος τη “γκέλα” της Παναχαϊκής, αύξησε στο +3 την διαφορά από την δεύτερη θέση! Δοκάρι, πολλές χαμένες ευκαιρίες οι “κιτρινόμαυροι”, από το 72΄με 10 παίκτες ο Άρης, του αρνήθηκε πέναλτι ο Κιοτζένης! Ο Πασάς λύτρωσε την ομάδα του, μετά το χαμένο πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 90΄!

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Εμφανής η διάθεση του Άρη να πιέσει από το πρώτο λεπτό, σε αντίθεση με την Βέροια, που όπως αναμενόταν παρέταξε διπλή άμυνα ζώνης για να εξουδετερώσει επιθετικά τους “κιτρινόμαυρους”. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη ήρθε στο 16΄, όταν ο Παυλίδης απελευθερώθηκε στη μικρή περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 24΄ο Τζανακάκης απείλησε δίχως αποτέλεσμα εκτός μεγάλης περιοχής, όπως και ο Ρούνεϊ στην πρώτη τελική της Βέροιας στο ματς, στο 25΄. Ένα σουτ του Μπούρμπου στο 29΄δεν ανησύχησε την αντίπαλη εστία, ενώ στο 32΄νέα μεγάλη ευκαιρία με διπλή προσπάθεια του Κάσσου και σουτ, που κατέληξε άουτ, από καλή θέση εντός μεγάλης περιοχής. Φοβερό σουτ του Παυλίδη από μακρινή απόσταση, εντυπωσιακά κράτησε το μηδέν ο τερματοφύλακας της Βέροιας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να φτάνει ξανά μία… ανάσα από το γκολ. Ο Παυλίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στο 49΄, κερδίζοντας και τις κόντρες, με τον Διαμαντόπουλο να πλασάρει και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ! Στο 56΄ευθύβολο σουτ του Μπούρμπου στην κίνηση, αρκετά μακριά από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία του Άρη στο 69΄με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Διαμαντόπουλου, μετά τη σέντρα του Μπούρμπου, πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας!

Στο 71΄όλα πήγαν να τιναχθούν στον αέρα με τον Καντιμοίρη σύμφωνα με τον τέταρτο ρέφερι να αποκρούει με τα χέρια εκτός μεγάλης περιοχής. Στη συνέχεια της φάσης ο Τζανακάκης έδιωξε βέβαια πάνω στη γραμμή. Ο τερματοφύλακας του Άρη, όμως, αποβλήθηκε με τον Αναγνωστόπουλο να μπαίνει στο ματς και τον Άρη να παίζει για το υπόλοιπο του ματς με 10 παίκτες!

Μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 81΄, με τον Γιαγκιόζη να αποκρούει την προβολή του Δεληζήση. Στο 85΄ο Διαμαντόπουλος έχασε το… άχαστο σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Βέροιας, δεν μπόρεσε να πλασάρει και να σκοράρει! Μοναδική ευκαιρία ένα λεπτό μετά με τον Ντούνη να πλασάρει και τον Γιαγκιόζη να αποκρούει με τα πόδια!

Στο 88΄ο Άρης κέρδισε πέναλτι για καθαρό χέρι αντίπαλου αμυντικού σε σέντρα του Κάσσου, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα κακώς ο Κιοτζένης του αρνήθηκε ένα ακόμα πέναλτι σε ανατροπή του Ντούνη!

Ο Διαμαντόπουλος νικήθηκε από τον Γιαγκιόζη που ήταν σήμερα εκπληκτικός, με τον Πασά να παίρνει το ριμπάουντ και να λυτρώνει τον Άρη στο 90′ (0-1)!

Βέροια (Α. Τερζής): Γιαγκιόζης, Λαζόπουλος, Καψάλης, Κοζάκης, Δαμιανάκης, Γιαμόα, Δόρης, Μπαστιάνος, Ρούνεϊ, Μεξής (63΄Ζυγκερίδης)

Άρης (Δ. Σπανός): Καντιμοίρης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Ιντζόγλου, Μπαργκάν (60΄Ντούνης), Παυλίδης (69΄Πασάς), Διαμαντόπουλος, Κάσσος, Τζανακάκης, Μπούρμπος (74΄Αναγνωστόπουλος)

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Βοηθοί: Καρακώστας (Ξάνθης) – Κηλικιώτης (Ξάνθης)

To Top