ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έτοιμος Αυτοκράτορας για “διπλό” πρόκρισης στην Ποντγκόριτσα! (PRESSARIS – LIVE, 19:00)

Ο Άρης έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει ουσιαστικά από σήμερα (19:00) την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ, κερδίζοντας μέσα στην Ποντγκόριτσα την Μπούντουτσνοστ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Αν έχει κανείς σαν εικόνα την εμφάνιση των δύο ομάδων στο πρώτο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο (νίκη με 75-57) και την γενικότερη παρουσία τους στον Δ’ όμιλο, τότε δικαίως θα ισχυριστεί ότι ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα.

Υπάρχει, όμως, και μια… άλλη Μπούντουτσνοστ από αυτή που παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη. Μια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στην Αδριατική Λίγκα, μόνη πρώτη μετά από 11 αγωνιστικές, με ρεκόρ 9-2, η οποία υπέταξε με σχετική ευκολία την Μπάνβιτ (73-60) και την Ούνιξ Καζάν (83-73) στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της.

Ο Άρης ήταν αυτός που την παρουσίασε μέτρια στο Παλέ και θα είναι ευχής έργον να παρουσιάσει και πάλι το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο, με πιεστική άμυνα, περιορισμό της δράσης του Ομάρ Κουκ, καθαρές λύσεις στην επίθεση μέσα από το γρήγορο παιχνίδι που θα έρθει με τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Δεν αλλάζει η συνταγή για τον Άρη σε κάθε παιχνίδι. Από την άμυνα ξεκινάει και ουσιαστικά εκεί καταλήγει, γιατί μέσα από την αμυντική λειτουργία “τρέφονται” οι παίκτες και βγάζουν τον καλό τους εαυτό επιθετικά.

Οι Μαυροβούνιοι είναι ομάδα που διακρίνεται για το σωστό “διάβασμα” του παιχνιδιού, έχει παίκτες με καλό περιφερεικό σουτ (αδέλφια Σέχοβιτς, Ντραγκίσεβιτς, Κουκ, Γιάραμαζ), αν και τους λείπει καλύτερος σουτέρ τους (Τζόζεφ) με κάταγμα στο χέρι, ενώ σημείο αναφοράς στην ρακέτα είναι ο Άλεξ Μάριτς.

Οι κίτρινοι πρέπει να τρέξουν σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους μακριά από την Θεσσαλονίκη και αυτό θα το κάνουν μόνο αν παίξουν άμυνα και κερδίσουν τη μάχη των ριμπάουντ.

Νίκη μέσα στην Μόρατσα Αρένα σημαίνει πρόκριση κατά 99% για τον Άρη, που θα φτάσει τις πέντε και θα πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να μείνει μετά εκτός…

To Top