Έτοιμος για το 11ο ο Ναδάλ!

Ο ασυναγώνιστος Ράφα Ναδάλ έκανε… πάρτι κόντρα στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στα ημιτελικά του Roland Garros και πάει φουλ για τον 11ο τίτλο του στο Παρίσι!

Ο βασιλιάς του χώματος επικράτησε 6-4, 6-1, 6-2 του 29χρονου Αργεντινού σε 2 ώρες και 14 λεπτα και προκρίθηκε σε τελικό Grand Slam για 24η φορά στην καριέρα του.

Εκεί τον περιμένει ο Ντόμινικ Τιμ, ο μοναδικός άνθρωπος που έχει καταφέρει τις δύο τελευταίες σεζόν να τον σταματήσει στη αγαπημένη του επιφάνεια! Το 2017 στη Ρώμη και το 2018 στη Μαδρίτη.

Μπορεί να τον σταματήσει και στο Παρίσι; Ο Ράφα, πάντως, έχει γνωρίσει μόνο δύο ήττες σε όλη του την καριέρα στο Roland Garros (Σόντερλινγκ 2009, Τζόκοβιτς 2015), ενώ από τα ημιτελικά και πέρα δεν έχει χάσει ποτέ!

Ακόμα και ο Ντελ Πότρο, ένας από τους κορυφαίους τενίστες της σεζόν, άντεξε μόνο για ένα σετ, στη διάρκεια του οποίου είχε έξι χαμένα μπρέικ πόιντ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έκανε κάτι το ιδιαίτερο. Απλά… δεν είχε πατήσει γκάζι ο 32χρονος Ισπανός.

Αφού ο Ναδάλ, όμως, κατάφερε να βγει αλώβητος και να «γράψει» τελικά το 1-0 με μπρέικ στο δέκατο γκέιμ, ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια και πραγματικά «ισοπέδωσε» τον αντίπαλό του.

Ο Ντέλπο δεν μπόρεσε να προβάλλει καμία απολύτως αντίσταση και παραδόθηκε, κατακτώντας μέχρι το φινάλε μόλις τρία γκέιμ.

Ο Ναδάλ, λοιπόν, ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον 17ο major τίτλο του (79o συνολικά), επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την απόλυτη κυριαρχία του στο Παρίσι. Αν, πράγματι, σηκώσει το τρόπαιο θα παραμείνει και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο τελικός με τον Τιμ, πάντως, είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο για τους φίλους του αθλήματος, αφού μιλάμε για τους δύο κορυφαίους τενίστες στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβληματίσει (έστω) στο Roland Garros τον Ράφα, αυτός σίγουρα είναι ο Τιμ. Στο head to head ο Ναδάλ προηγείται με 6-3, με ήττες μόνο στο χώμα από τον 24χρονο Αυστριακό.

Ο Ράφα είναι το αναμφισβήτητο φαβορί, όμως, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία!

Ο τελικός των ανδρών θα διεξαχθεί την Κυριακή, ενώ αύριο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο οι Σιμόνα Χάλεπ, Σλόουν Στίβενς.

To Top