Έφαγε αποκλεισμό… μισό αιώνα!

Μια πρωτοφανή ποινή επιβλήθηκε σε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή στην Ελβετία! Τιμωρήθηκε με αποκλεισμο από το ποδόσφαιρο για 50 χρόνια!!!

Πρόκειται για τον πορτογαλικής καταγωγής, Ρικάρντο Φρέιτα, ποδοσφαιριστή της Πόρτουγκαλ Φουτμπόλ Κλούμπε, η οποία παίζει στην Δ΄Εθνική της Ελβετίας και είναι προφανέστατα ομάδα, που έφτιαξαν μετανάστες από την Πορτογαλία.

Ο 28χρονος Φρέιτα μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι της ομάδας του με την Βορμπ, και με τη λήξη του αγώνα, άρχισαν τα… ωραία.

Ο Φρέιτα κλότσησε με δύναμη και πρόθεση την μπάλα στο πρόσωπο του διαιτητή, ο οποίος του έβγαλε την κόκκινη κάρτα, αλλά ο Πορτογάλος δεν σταμάτησε εκεί. Πήρε ένα μπουκάλι νερό και άρχισε να βρέχει τον διαιτητή στο πρόσωπο και παράλληλα, να τον βρίζει.

“Για την κλοτσιά με την μπάλα, δεν είχα πρόθεση. Για το νερό και τις ύβρεις, λυπάμαι” δήλωσε ο Φερέιρα, τον οποίο συγκράτησαν οι συμπαίκτες του για να… γλιτώσει ο διαιτητής.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ομοσπονδίας ασχολήθηκε με την υπόθεσή του και του επέβαλε ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα για 50 χρόνια! Η ποινή του λήγει στις 5 Ιουνίου 2064, όταν ο Φρέιτα θα είναι 78 ετών.

Ουσιαστικά, πρόκεται για ισόβιο αποκλεισμό, που στο μηχανογραφικό σύστημα της Ελβετικής Ομοσπονδίας δεν μπορεί να περάσει, γι΄ αυτό και δόθηκε για τυπικούς λόγους μια ημερομηνία μετά από 50 χρόνια…

Ο λόγος που στον 28χρονο ποδοσφαιριστή επιβλήθηκε μια τόσο αυστηρή ποινή, είναι το ότι είναι πολλάκις υπότροπος.

Το 2009 πήρε από το στόμα ενός διαιτητή τη σφυρίχτρα του και τιμωρήθηκε με ετήσιο αποκλεισμό. Συνολικά, για διάφορα παραπτώματα στην καριέρα του, συνήθως σκληρά φάουλ και υβριστικές συμπεριφορές απέναντι σε διαιτητές, έχει τιμωρηθεί με 45 αγωνιστικές.

“Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, δεν τον θέλουμε στα γήπεδα” σχολίασε μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της Ελβετικής Ομοσπονδίας.

“Περίμενα έναν αποκλεισμό για ένα ή δύο χρόνια, αλλά όχι και πενήντα! Απλά, για την ομοσπονδία και τους διαιτητές, είμαι ένας παλιός γνωστός” σχολίασε ο Φρέιτα, που μετά από τρία χρόνια, όταν θα είναι 31, θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει χάρη από την Ομοσπονδία…

Πηγή: thessports.gr

To Top