«Έφυγε» ο Άρης Ραφτόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο παλαίμαχος πρώην διεθνής παίκτης και προπονητής, Άρης Ραφτόπουλος. 

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του Άρη Ραφτόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών νικημένος από τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Παγκράτι, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε μέχρι την τέταρτη του πρωταθλήματος τη δεκαετία του 1970, στην οποία έπαιζαν επίσης οι Λάνθιμος, Μάγλος, Σισμανίδης, Χουσέας και Γούναρης. Μαζί με τον Νίκο Σισμανίδη ήταν οι δύο καλύτεροι παίκτες εκείνης της ομάδας, άξιοι συνεχιστές της ομάδας που είχε δημιουργήσει μια δεκαετία νωρίτερα ο Νότης Μαστρογιάννης (με παίκτες όπως ο Αλέκος Κοντοβουνίσιος).

Το καλοκαίρι του 1978 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό (σε ηλικία 27 ετών), όπου έπαιξε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ανδρών, μετρώντας 91 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Διάστημα στο οποίο σημείωσε 550 πόντους. Ως παίκτης ξεχώριζε για τον καλό χειρισμό της μπάλας και την ικανότητά του στην άμυνα.

Όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, ασχολήθηκε με την προπονητική. Εργάστηκε επί σειράς ετών στο Παγκράτι και τον Ιωνικό Νικαίας, ενώ αποτέλεσε τον μάνατζερ της ΑΕΚ επί των ημερών του Γιάννη Ιωαννίδη.

To Top