ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγνόησαν την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ για να βγάλουν απόφαση-σκάνδαλο!

Ο Άρης βιώνει την πραγματικότητα μιας απόφασης-σκάνδαλο μέσα σε μια βδομάδα. Μια απόφαση-σκάνδαλο από πλευράς της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ (ήταν η τελευταία συνεδρίαση με αυτή τη σύνθεση – αλλάζουν με τακτικούς δικαστές όλες οι πειθαρχικές επιτροπές).

Είναι χαρακτηριστικό ότι αγνόησαν τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ίδιας της Ομοσπονδίας με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2015, που φέρει την υπογραφή του δικηγόρου της ΕΠΟ Βασίλη Σαράκη και στο διαβιβαστικό αυτές του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη και του εκτελεστικού γραμματέα Παυσανία Παπανικολάου.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του a-sports.gr:

“Τα κύρια σημεία της εν λόγω γνωμοδότησης, την οποία ζήτησε, πήρε και κατέθεσε η πλευρά του Άρη δια των δικηγόρων του Χρήστου Γρόλλιου και Σπύρου Χριστοφορίδη κατά την εκδίκαση της αναψηλάφησης της υπόθεσης το μεσημέρι της Παρασκευής (28/8) στην Επιτροπή Εφέσεων αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά τα εξής:

1)«Η διάταξη του άρθρου 4 παράγραφος 3 του ΚΑΠ Επαγγελματιών Ομάδων όπου προβλέπεται ότι ‘‘σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό των ομάδων, ο αριθμός τους δεν συμπληρώνεται για κανέναν λόγο’’, ως διάταξη που επιφέρει αλλαγές σε ζητήματα που για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 έχουν προβλεφθεί διαφορετικά από εν ισχύ -και εγκεκριμένες από την ΕΠΟ- προκηρύξεις των Επαγγελματικών Ενώσεων,δεν δύναται να ισχύσει από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2015-16), αλλά από την επόμενη (2016-17).

Συγκεκριμένα στην προκήρυξη της FOOTBALLLEAGUEτης αγωνιστικής περιόδου 2014-15, στο άρθρο 9 πα. 6 προβλέπεται ότι ‘‘την αγωνιστική περίοδο 2015-16 το Πρωτάθλημα της FOOTBALLLEAGUE θα διεξαχθεί με είκοσι (20) ομάδες’’. Η προκήρυξη αυτή έχει εγκριθεί από την ΕΠΟ πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2014-15».

2) «Μετά ταύτα, κατά τη γνώμη μας, η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 4 (εισάγουσα εμμέσως τροποποίηση σημαντικής διατάξεως ισχύουσας προκηρύξεως) δεν μπορεί να ισχύσει από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2015-16), κατά την οποία το πρωτάθλημα της FOOTBALLLEAGE θα πρέπει να διεξαχθεί από είκοσι (20) ομάδες, εις τρόπον ώστε οι υπολειπόμενες θα πρέπει να συμπληρωθούν σύμφωνα με τα ήδη ισχύοντα πριν την τελευταία τροποποίηση του ΚΑΠ (από την κατώτερη κατηγορία).

Εξάλλου διαφορετική ερμηνεία θα δημιουργούσε πρόβλημα και για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της κατώτερης κατηγορίας (Γ’ Εθνική) των ομάδων που δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της FOOTBALLLEAGEπου δικαιούνταν να συμμετάσχουν…».

Με όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές το μέγεθος της απόφασης-σκάνδαλο της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία κατ’ ουσία πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την ξεκάθαρη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ και παράλληλα έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα και «άδειασαν» ακόμα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο οποίος υπέγραψε το διαβιβαστικό της εν λόγω γνωμοδότησης. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με παρέμβαση (που δεν υπάρχει και δεν υπήρχε από τον Γκιρτζίκη), αλλά με μια τεκμηριωμένη και απόλυτα κατηγορηματική γνωμοδότηση, η οποία εκ της απορριπτικής απόφσης αγνοήθηκε επιδεικτικά και προκλητικά”.

To Top