Αθάνατος: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο (videos)

Γιώργος Μπαλταδώρος:  Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία του χειριστή του μοιραίου Mirage 2000-5 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας- Κατέρρευσαν η σύζυγος κι η πεθερά του – «Ραγίζει καρδιές» το σπαρακτικό μήνυμα των ανήλικων παιδιών του

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του αδικοχαμένου πιλότου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, όταν το Mirage 2000-5 που πετούσε συνετρίβη στη θάλασσα, λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σκύρου.

smhnagos karditsa28

smhnagos karditsa19

Η σορός του Σμηναγού, σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, έφτασε -κάτω από χειροκροτήματα- στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου γύρω στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Πλήθος κόσμου και δεκάδες στεφάνια βρίσκονταν ήδη στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

smhnagos karditsa13

smhnagos karditsa28

Το μήνυμα που «ραγίζει» καρδιές

Εν τω μεταξύ, «ράγισε» καρδιές το μήνυμα της συζύγου και των παιδιών του, οι οποίοι πάνω σε στεφάνι είχαν γράψει, «Είσαι το άλλο μου μισό darling» και «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο και στις 2 άρχισε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Τραγική φιγούρα η σύζυγος

Η σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου, δεν άντεξε το χαμό του και κατέρρευσε λίγο πριν αρχίσει η κηδεία. Χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο σε ασθενοφόρο που βρισκόταν στην εκκλησία προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δείτε την εικόνα από την τηλεόραση του Epsilon:

smhnagos karditsa21

Νωρίτερα, λιποθυμικά επεισόδια είχαν ένα μέλος του τιμητικού αγήματος καθώς και συγγενικό πρόσωπο του σμηναγού.

Συγκλόνισε ο επικήδειος φίλου του

Ένας από τους φίλους του Γιώργου Μπαλταδώρου ανέλαβε το βαρύ φορτίο να εκφωνήσει τον επικήδειο.

Η φωνή του «έσπασε».

«Αξέχαστε Γιώργο φίλε, συνάδελφε,

Ήρθες το 2002 στη σχολή κι από τότε υπηρέτησες την Πατρίδα. Η άπονη μοίρα σε αρπαξε από κοντά μας. Έγινες μια θλιβερή ανάμνηση, Έφυγες σαν τα φύλλα που τα παίρνει του ανέμου η οργή! Το κενό της απουσίας σου είναι μεγάλο… Σήμερα θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε! Η πολεμική αεροπορία θρηνεί την απώλεια ενός ήρωα!»,  είπε συνάδελφος του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Μετά την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας, πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Σμηναγό στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο Μορφοβουνίου.

smhnagos karditsa30

Εκεί κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας, από τον υπουργό Άμυνας και από τους ανώτατους αξιωματικούς των Σωμάτων ενώ άγημα απέδωσε τιμές στον αδικοχαμένο Σμηναγό.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουβέλης, ανέφερε, πως «έφυγε από τη ζωή ένας άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος», για να προσθέσει:«Τύχαινε να τον ξέρω από μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών του. Τον συνάντησα πριν 20 μέρες, όταν του έσφιξα το χέρι και του είπα είσαι γενναίος, κατά την επίσκεψή μου στη Σκύρο. Σήμερα τον αποχαιρετώ. Και τον αποχαιρετώ έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας».

Στον Ιερό Ναό βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Βασίλη Κικίλια τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, το βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα καθώς και τον πρώην βουλευτή Καρδίτσας τον Σπύρο Ταλιαδούρο. Παρόντες είναι επίσης μεταξύ άλλων, οι Γρηγόρης Πρεζεράκος, επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β. Τσιάκος.

Χθες Παρασκευή (13/4), ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 34χρονου πιλότου βρέθηκε, την Παρασκευή, από ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Eurokinissi, karditsalive.net, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, iellada.gr

 

To Top