ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο προπονητής των πρωταθλητών παίδων του Άρη, Μιχάλης Τσάικος, για την επιτυχία, το Πανελλήνιο και την οικογένεια Λάσκαρη

Ο Μιχάλης Τσάικος είναι ο πρωτομάστορας της φετινής επιτυχίας του Άρη, που κατάφερε να οδηγήσει το τμήμα παίδων του συλλόγου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης και παράλληλα να τσεκάρει το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο ίδιος μίλησε στο PRESSARIS για την πορεία προς τον τίτλο, το επερχόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά και την οικογένεια Λάσκαρη.

«Ήταν η δεύτερη χρονιά με τα περισσότερα παιδιά και είχαμε φροντίσει, ώστε να μπουν γερές βάσεις από πέρυσι. Καταφέραμε να κάνουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό, που στόχος μας πάνω απ΄ όλα ήταν η συνεχής βελτίωση των αθλητών μας και από εκεί και πέρα να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα», τόνισε αρχικά, για να προσθέσει:

«Μέσα από τη βελτίωση των παιδιών, ήρθε είναι ευχάριστο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος αυτού με αρκετές ελλείψεις και μόνο προς το τέλος ήμασταν πλήρεις».

Ερωτηθείς για το τι είπε στους παίκτες του πριν τον τελικό με τον ΠΑΟΚ, υπογράμμισε:

«Να μπούνε μέσα και να το διασκεδάζουν. Ήταν ένα παιχνίδι, όπως όλα τα υπόλοιπα. Τους είπαμε ότι έχουμε αφήσει την ψυχή μας σε κάθε ματς και τώρα ν΄ αφήσουμε και το σώμα μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!».

Μάλιστα, το πιο συγκλονιστικό ίσως στιγμιότυπο του τελικού ήταν όταν παίκτες και προπονητές του Άρη τραγούδησαν τον παλιό ύμνο του συλλόγου, με τον Μιχάλη Τσάικο να εξηγεί ποιανού ιδέα ήταν:

«Ήταν του κ. Μπουσβάρου, που είχε ζήσει ως παίκτης τον Μάκη Νάτση και θεωρήσαμε ότι ήταν κάτι πολύ όμορφο: να ξανακούσουμε τον πρώτο ύμνο του Άρη στον τελικό».

Πλέον, μπροστά τους οι πρωταθλητές Θεσσαλονίκης έχουν στα τέλη του Ιούνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με τον νεαρό τεχνικό ν΄ αναφέρει:

«Καταρχήν στρέφουμε την προσοχή μας στη βελτίωση και εν συνεχεία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Βέβαια, τα παιδιά έχουν και εξετάσεις αυτήν την περίοδο, οπότε θα πρέπει να συνδυάσουν το διάβασμα με τις προπονήσεις», ενώ σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως υπάρχουν αθλητές, που μπορούν ν΄ αποτελέσουν το «αύριο» του συλλόγου και να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα, ήταν κατηγορηματικός:

«Φυσικά και υπάρχουν κάποιοι αθλητές και από το παιδικό, αλλά και από το εφηβικό τμήμα. Δεν ξέρουμε ακόμα πού μπορούν να φτάσουν, αλλά έχουν τις βάσεις για να παίξουν μπάσκετ.

Τέλος, ο Μιχάλης Τσάικος αναφέρθηκε στην οικογένεια Λάσκαρη και ιδίως στον Μάνο:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Λάσκαρη και ιδίως τον Μάνο, που στηρίζει αυτήν την ομάδα ακόμα και με προσωπικές πρωτοβουλίες. Είναι πολύ κοντά μας, ενδιαφέρεται και θεωρώ ότι το όραμα του Άρη ξεκινάει από εκεί».

To Top