Αλεξιάδης για τις ακαδημίες: «Από την ‘γενοκτονία’ στον ίσιο δρόμο»

O γενικός αρχηγός των ακαδημιών του ποδοσφαιρικού Άρη, Πάνος Αλεξιάδης μίλησε για την δουλειά που γίνεται στο “αύριο” του συλλόγου.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για την κατάσταση που επικρατεί στα τμήματα ανέφερε:

Όλα ξεκινάνε από το ποδόσφαιρο, από την στιγμή που η ομάδα επανέρχεται σιγά-σιγά και όλα τα τμήματα στον ερασιτέχνη θα πάνε καλύτερα.

Για το πότε ξεκίνησε να ασχολείται με το κομμάτι των ακαδημιών:

Αναλάβαμε 19 Ιουλίου του 2016, με είχε πάρει τηλέφωνο ο Χάρης Παπαγεωργίου, με είχε ρωτήσει πως μπορώ να βοηθήσω, του είχα πει ότι αυτό μπορώ να κάνω είναι το συγκεκριμένο κομμάτι, των ακαδημιών.

Γιατί πέρα από όλα τα άλλα ήμουν 9 χρόνια στις ακαδημίες του Άρη.

Για τον πρώτο καιρό:

Στην Γ’ Εθνική όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν στον ερασιτέχνη.

Ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα, γιατί η ομάδα είχε πέσει στα τάρταρα, είναι αδιανόητο να είναι ο Άρης στην Γ’ Εθνική, δεν ήθελε κανείς να στείλει το παιδί του, ακόμα και οι Αρειανοί ήταν τόσο πικραμένοι που παίρναν τα παιδιά και φεύγανε, είχαμε γενοκτονία.

Χάσαμε πολλά παιδιά και καλούς ποδοσφαιριστές, που έγιναν επαγγελματίες σε Ολυμπιακό και Π.Α.Ο.Κ.,  παιδιά τα οποία τα χάσαμε με την πτώση της ομάδος, και έπρεπε μετά από την αρχή, να μαζέψεις πάλι παιδιά με ποιότητα.

Για την ανοδική πορεία: 

Πλέον έχουμε πάρει πολλά παιδιά, και έχουμε πάρει και 35 παιδιά με μεταγραφές, κάποια παιδιά έχουν ανέβει και στην Κ19 μάλιστα και είναι ένα βήμα πριν γίνουν επαγγελματίες

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε ο Άρης να μην φτάσει ξανά σε παρόμοια κατάσταση:

Πρέπει όλοι να μάθουμε από τα λάθη μας, και αυτά εύχομαι να είναι στο παρελθόν, να μην ξαναδούμε τέτοιες καταστάσεις.

Για τους γονείς:

Ο δικός μου ο πατέρας αρχικά δεν ερχόταν ποτέ να με δει, γυρνούσα σπίτι, ήμουν στεναχωρημένος, έλεγα στον πατέρα μου ότι δεν με έβαλαν και μου απαντούσε «Καλά σε έκανε, αν αξίζεις θα παίξεις».

Ποτέ δεν μίλησε σε κανέναν, ποτέ δεν έκανε τίποτα.

Πλέον για τους γονείς ο γιος τους είναι ο πρώτος στο ποδόσφαιρο, ο πρώτος στο σχολείο, ο πρώτος στην μουσική, ο πρώτος στα Αγγλικά

To Top