ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμανατίδης: “Ο Άρης είναι το φαβορί, αλλά θέλει μεγάλο αγώνα για να πετύχει”

O προπονητής του Αιγινιακού Περικλής Αμανατίδης μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Μετρόπολις”:

Για το κίνητρο του Αιγινιακού και ανάλογου βεληνεκούς ομάδων όταν αγωνίζονται με τον Άρη: «Και για εμάς, αλλά και για όλες αυτές τις ομάδες το κίνητρο είναι ότι και εμείς μπορεί να αξίζουμε. Το λένε συχνά αυτό και πολλοί παίκτες με χαμηλό συμβόλαιο. Η πρόβλεψη αυτή περί εύκολων απογευμάτων του Άρη είναι απολύτως λανθασμένη. Για να πετύχεις έναν στόχο πρέπει να ματώσεις. Είναι μεν το μεγάλο φαβορί, αλλά μπορεί να το πετύχει μετά από μεγάλο αγώνα».

Για το αν είναι μικρότερο το κίνητρο κόντρα στις υπόλοιπες ομάδες:«Είναι πώς το διαχειρίζεται η κάθε ομάδα. Κόντρα στον Άρη θα επιμείνεις και θα τονίσεις αυτό το κίνητρο. Όταν θα παίξεις με Καλλονή ή Πανθρακικό, εκεί δίνεις άλλα παραδείγματα. Ότι αν εφησυχαστείς η παγίδα είναι μπροστά σου. Εγώ προσωπικά το έκανα αυτό. Μετά τον Άρη και πριν τον Πανθρακικό τους είπα ότι αν μείνετε στον πόντο και τις καλές εντυπώσεις και δεν δείτε ότι πρέπει να ματώσετε, να αντιμετωπίσετε τον αντίπαλο με σοβαρότητα και σεβασμό, είναι κοντά η γκέλα και θα έρθουν όλα αυτά αντίστροφα. Είναι θέμα νοοτροπίας και καθημερινού αγώνα. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι το χτίσιμο μιας ομάδας. Είναι συνολική η προσπάθεια».

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και τις πιθανότητες πρόκρισης του Αιγινιακού: «Όταν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι και να προκριθείς, τι πάει να πει δύο καρπούζια σε μια μασχάλη; Δεν θα παλέψεις να κερδίσεις για να προκριθείς; Άλλο τι είναι σαν στόχος το Κύπελλο. Εδώ που φτάσαμε δεν το αφήνουμε. Παίζουμε με τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα μας, είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε στην έδρα μας και έχουμε την ελπίδα μας ότι θα προκριθούμε».

To Top