ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμιέλ στο PRESSARIS: “Ο κόουτς Γιαννάκης παραμένει μία μεγάλη μπασκετική… φιγούρα! Είναι τιμή που θα αναμετρηθώ μαζί του!”

Νέος προπονητής, ίδια φιλοσοφία. Ο Ορέν Αμιέλ είναι ο διάδοχος του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ στην τεχνική ηγεσία της Νίμπουρκ, αλλά η πρωταθλήτρια Τσεχίας δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο τον τρόπο που αγωνίζεται. Ο Ισραηλινός τεχνικός μίλησε στο PRESSARIS για την σημερινή αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο.

Του Κωνσταντίνου Βελιτσικάκη

Η Νίμπουρκ ήρθε στη Θεσσαλονίκη έχοντας κάνει δύο σερί διπλά, επί της Ζιέλονα Γκόρα και της Ναντέρ αντίστοιχα, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. “Δεν θα έλεγα ότι αποδράσαμε με τις νίκες, ήταν κάτι που το αξίζαμε. Όσο δύσκολο κι αν είναι το πρόγραμμα με τα συνεχόμενα ταξίδια, η ομάδα μας έχει καλή χημεία και οι παίκτες καταλαβαίνουν και βοηθούν ο ένας τον άλλον. Ήταν δύο σημαντικές νίκες και συνεχίζουμε…”, είπε στο PRESSARIS ο Αμιέλ, προσθέτοντας πως “ο αγώνας κόντρα στον Άρη θα εξελιχθεί σε μάχη για το ποιά ομάδα θα επιβάλλει το ρυθμό της. Αν καταφέρουμε κι επιβάλλουμε το γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι, τότε θα αυξήσουμε τις πιθανότητες για να φτάσουμε στη νίκη. Θα είναι ένα δύσκολο απόγευμα, ο Άρης είναι μία δυνατή και σκληρή ομάδα, κυρίως όταν αγωνίζεται στην έδρα του, το έχει δείξει ενάντια σε κάθε αντίπαλο. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις αλλαγές στο ρόστερ του Άρη δημιουργεί νέα δεδομένα, όμως το πλάνο του προπονητή παραμένει το ίδιο και δεν περιμένουμε δραματικές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού του”.

Αναφερόμενος στην ομάδα του και τις πιθανότητες πρόκρισης είπε ότι “το επίπεδο των ομάδων έχει ανέβει συγκριτικά με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αυτό το βλέπουμε κι από το γεγονός ότι κάθε ομάδα είναι ικανή να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση, η ομάδα το έχει αποδείξει, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια ανεξαρτήτου διοργάνωσης”.

Σχολιάζοντας την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Άρη, ο Αμιέλ θυμήθηκε τα βράδια που παρακολουθούσε μικρός τις μάχες των κίτρινων με τη Μακάμπι: “Όταν ήμουν μικρός, παρακολουθούσα τις μεγάλες αναμετρήσεις της Μακάμπι κόντρα στον Άρη του Γκάλη και του Γιαννάκη. Ο κόουτς Γιαννάκης ήταν και παραμένει μία μεγάλη μπασκετική… φιγούρα! Είναι τιμή που θα αναμετρηθώ μαζί του, το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες μου. Ο Άρης έχει μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ποτέ δεν πρέπει να τον υποτιμάμε σαν αντίπαλο, πόσο μάλλον όταν αγωνιζόμαστε στην καυτή έδρα του”.

To Top