ΑΝΑΛΥΣΗ: Η επόμενη μέρα του Άρη κρίνεται μέσα από τέσσερις υποθέσεις

Τέσσερα ζητήματα. Δύο αγωνιστικά, ένα οικονομικό, ένα δικαστικό. Όλα συνδέονται μεταξύ τους, όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα στον Ιούνιο στην ομάδα μπάσκετ του Άρη, που πλέον θα πρέπει να κοιτάει την επόμενη μέρα.

Υπαγωγή στο άρθρο 99

Είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα που “καίει” την ΚΑΕ Άρης. Στις 26 Απριλίου εκδικάστηκε η υπόθεση υπαγωγής της εταιρείας στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εκδίκαση. Μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες θα υπάρξει οριστική απόφαση. Οι ενδείξεις είναι θετικές.

Εξόφληση υποχρεώσεων της φετινής χρονιάς

Υπάρχουν εκκρεμότητες που προέκυψαν από το γεγονός ότι καθυστέρησε η καταβολή των δόσεων από τα τηλεοπτικά, από τα λάθη που έγιναν στο ξεκίνημα της χρονιάς και με τους Αμερικανούς που ήρθαν κι έφυγαν και με τον αποκλεισμό από το κύπελλο, αλλά και από το γεγονός ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια (διαρκείας και μη) ήταν λιγότερα από τα προσδοκώμενα. Υπάρχουν οφειλές προς παίκτες, προπονητές, υπαλληλικό προσωπικό, αλλά τα έσοδα από τη γιορτή για τον Νίκο Γκάλη και το διπλό μπόνους που κέρδισε η ομάδα για βελτίωση θέσης (μεταξύ 50-60 χιλιάδων ευρώ) και αξιοποίηση νεαρών παικτών (30.000 ευρώ) είναι χρήματα που σύμφωνα με τη διοίκηση καλύπτουν τις υποχρεώσεις. Πρέπει να γίνει πράξη.

Παραμονή του Βαγγέλη Αγγέλου

Δεν πρόκειται να γίνει σήριαλ. Δεν το θέλει αυτό ούτε ο Αγγέλου, ούτε ο Αρβανίτης και οι συνεργάτες του. Συζητήσεις υπάρχουν. Κοινή επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας επίσης. Πρέπει όλα αυτά να μπουν σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, για να μπορέσει η ΚΑΕ σε συνάρτηση με το αγωνιστικό τμήμα να λειτουργήσει εύρυθμα. Περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για παραμονή Αγγέλου, παρά το αντίθετο.

Παραμονή του Αλέξανδρου Βεζένκοφ

Ο ίδιος δήλωσε πως θα πάρει την απόφασή του μετά το τέλος των πλέι οφ. Ο πατέρας του δήλωσε πως αν μείνει ο Βαγγέλης Αγγέλου, θα μείνει και ο Αλέξανδρος, γιατί η οικογένεια Βεζένκοφ πιστεύει στη δουλειά – πως να μην το κάνει άλλωστε με όσα έγιναν φέτος; – του Έλληνα τεχνικού. Η διοίκηση πριν μερικές μέρες εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα κρατήσει τον παίκτη, παρότι η υπόθεση είναι δύσκολα και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί.

 

To Top