ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχία από την «τρύπα» 287 εκατ. ευρώ στα έσοδα του ΕΦΚΑ το πρώτο τρίμηνο

Στα 287 εκατ. ευρώ έφτασαν οι ανείσπρακτες οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών προς τον ΕΦΚΑ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 και παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του οργανισμού σημειώνει ότι τα έσοδα εντός στόχων, χαμηλή εισπραξιμότητα προβληματίζει την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα από τα 250 εκατ. ευρώ εισφορές που βεβαιώθηκαν τον Μάρτιο, εισπράχθηκαν μόλις τα 140 εκατ. ευρώ. Συνολικά, για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου το υπερταμείο ασφάλισης έχει εισπράξει περίπου 463 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 750 εκατ. ευρώ, δηλαδή 287 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα προβλεπόμενα.

Αν και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η εισπραξιμότητα έφτασε στο 61,4% έναντι στόχου 70% η διοίκηση του ΕΦΚΑ εξακολουθεί να επιμένει ότι «κινείται εντός του προϋπολογισμένου στόχου».

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΦΚΑ ανήρτησε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του τις εισφορές Απριλίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31 Μαϊου 2017.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Πηγή: iefimerida.gr

To Top