ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντανακλαστικά ομάδας που σέβεται τον εαυτό της (με το χέρι στην τσέπη…)

Σάββατο βράδυ όλος ο οργανισμός του Άρη ήταν σαστισμένος, παγωμένος με ό,τι συνέβη στον Βίκτορ Σανικίτζε. Τρία 24ωρα μετά είχε ήδη καλυφθεί το κενό του Γεωργιανού με την καλύτερη δυνατή επιλογή που προσέφερε η αγορά της Ευρώπης.

Χρησιμοποιώντας την φράση του Βασίλη Ξανθόπουλου, όταν ρωτήθηκε να συγκρίνει τον Ντομινίκ Γουότερς με τον Γουίλ Κάμινγκς “είναι ανούσιο να συγκρίνεις παίκτες”, αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Βίκτορ Σανικίτζε και του Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς. Ναι, παίζουν στην ίδια θέση, αλλά είναι εντελώς διαφορετικού στιλ παίκτες, οπότε μάταιος ο κόπος σε όποιον μπει στην διαδικασία να συγκρίνει. Άλλα πράγματα κάνει καλά ο ένας μέσα στο γήπεδο, άλλα κάνει ο άλλος.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram για να μαθαίνεις πρώτος τα νέα του Άρη!

Σημασία έχει ότι η διοίκηση του Άρη και δη ο Μάνος Λάσκαρης, ο οποίος και χειρίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου την διαπραγμάτευση την συγκεκριμένη στιγμή είχε άριστα αντανακλαστικά, όπως φυσικά και ο Δημήτρης Πρίφτης, διότι είχε κάνει και την προεργασία του το καλοκαίρι για τον Σέρβο φόργουορντ.

Ο Άρης πήρε αυτόν που ήθελε για αντικαταστάτη του Σανικίτζε και αυτός που ήθελε ήταν ο καλύτερος διαθέσιμος παίκτης, όχι μόνο για το επίπεδο του Άρη, αλλά και για το πιο υψηλό, οπότε μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς την επιτυχία της όλης ενέργειας.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά μεταφράζονται σε πολύ απλά ελληνικά πως η οικογένεια Λάσκαρη δεν δίστασε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καλύψει το κενό Σανικίτζε όχι με μια μεσοβέζικη λύση, αλλά με έναν παίκτη υψηλού επιπέδου.

Η οικονομική ευμάρεια της οικογένειας Λάσκαρη δεν συνεπάγεται ούτε σπατάλες, ούτε πεταμένα λεφτά, ούτε εύκολα δοσμένα λεφτά. Το ακριβώς αντίθετο. Και επειδή γενικότερα στην Ελλάδα (και ίσως περισσότερο εντός του Άρη) υπάρχει η τάση και να δημιουργείται απώλεια μνήμης και να… ισοπεδώνονται τα πάντα, είναι καλό όλοι μας να έχουμε στο μυαλό, ό,τι έγινε από το Σάββατο μέχρι και χθες, γιατί θα βοηθήσει πολύ στην αξιολόγηση των καταστάσεων.

Το αν ο Ντραγκίσεβιτς “βγει” στο γήπεδο είναι ένα άλλο κεφάλαιο, που ξεκινάει από σήμερα. Αφορά τον ίδιο τον παίκτη, ως προς το πώς θα προσαρμοστεί στο σύστημα που ο ίδιος χαρακτήρισε εξαιρετικό και από τον Πρίφτη και την υπόλοιπη ομάδα ως προς την βοήθεια που θα παρέχουν στον Ντραγκίσεβιτς για να προσαρμοστεί και να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό για το καλό του συνόλου.

To Top