Απέφυγε τα… χειρότερα η ΑΕΚ

Αφαίρεση 3 βαθμών από το τρέχον, όχι όμως και από το επόμενο πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 17.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αν και θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα (βάσει κατηγορητηρίου). 
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε την «Ένωση» για τα όσα έγιναν στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 17.000 ευρώ. Η ΑΕΚ απέφυγε τιμωρία αφαίρεσης βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ θα μπορούσε να είχε τιμωρηθεί μέχρι και με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, όπως επίσης και με πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο.

Η ΑΕΚ θα εκτίσει την ποινή της έδρας της στον αγώνα με τον Άλιμο για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και στον πρώτο αγώνα για τα play offs.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, η ΑΕΚ από τους 62 βαθμούς πηγαίνει στους 59 και βρίσκεται στο +13 από τη δεύτερη Παναχαϊκή και το +14 από τον τρίτο Απόλλωνα Σμύρνης. Θα μπει στα play offs με μπόνους τριών βαθμών ως πρώτη της κανονικής περιόδου, ενώ η διαφορά της από τον τρίτο θα διαιρεθεί με το τρία για να «εισπράξει» το… πηλίκο ως επιπλέον βαθμούς.

Πηγή: sport-fm.gr

 

To Top