Αποκάλυψη από το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν θα είναι υποχρεωτική η μετατροπή των ερασιτεχνικών ομάδων σε ΠΑΕ με αλλαγή του νόμου”

Ο Άρης ξεκίνησε τη διαδικασία της εκκαθάρισης της πτωχευμένης ΠΑΕ, έχοντας μπροστά του ένα “βουνό” να ξεπεράσει, γνωρίζοντας ότι στο δρόμο του θα έχει πολλά εμπόδια από κάθε πλευρά.

Το στοίχημα φυσικά είναι να ανέβει αγωνιστικά και όταν το κάνει αυτό να είναι “καθαρός” από τα χρέη του παρελθόντος, με τη δημιουργία της νέας ΠΑΕ, έχοντας ως στόχο την επιστροφή του στη Σούπερ λίγκα.

Το PRESSARIS φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια σημαντική αναφορά από το αθλητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ανέλαβε εδώ και μερικές μέρες τα κυβερνητικά ηνία, η οποία δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα ερασιτεχνικών σωματείων και ΠΑΕ.

Στους βασικούς άξονες για τον επαγγελματικό αθλητισμό αναφέρει χαρακτηριστικά το αθλητικό πρόγραμμα:

“Τροποποιούμε τον ν. 879/79 και κάθε άλλον ομοθέτημα για τον επαγγελματικό αθλητισμό, ούτως ώστε να δώσουμε θεσμικά το δικαίωμα και σε άλλες συλλογικές μορφές διοίκησης αθλητικών ομάδων να υπάρχουν και να συμμετέχουν στις μεγαλύτερες αγωνιστικές κατηγορίες χωρίς την υποχρέωση μετατροπής τους σε ανώνυμες εταιρείες”.

Βάσει του παραπάνω, εφόσον τελικά οι προεκλογικές εξαγγελίες γίνουν πράξη, στην θεωρητική περίπτωση, ακόμη κι αν δεν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα της ΠΑΕ και των χρεών μέσα στους επόμενους μήνες, προκύπτει το παράθυρο να αγωνιστεί μια ομάδα (π.χ. ο Άρης) ως ερασιτεχνικός σύλλογος, χωρίς την υποχρέωση μετατροπής σε ανώνυμη εταιρία!

Όλα αυτά είναι ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο, αφού η κυβέρνηση μετράει λίγες μέρες, δεν έχει ψηφιστεί κάτι σχετικό και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα ψηφιστεί, εάν θα ισχύει και από πότε. Είναι όμως μια πτυχή που αξίζει της προσοχής όλων μέσα στην οικογένεια του Άρη.

To Top