ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκλείστηκε στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε κόντρα στο No.7 του κόσμου, την «γηπεδούχο» Τζο Κόντα, και αποκλείστηκε με 2-0 σετ από τη συνέχεια του Wimbledon, όμως έκανε εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση και φεύγει γεμάτη νέες εμπειρίες.

Η 21χρονη τενίστρια, Νο.101 στον κόσμο, έχασε 6-4, 6-1 από τη χαρισματική Βρετανίδα και δεν μπόρεσε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε φάση «16» Grand Slam.

Πήρε μόνο πέντε γκέιμ, ωστόσο εντυπωσίασε με τα «βαριά» χτυπήματά της και έδειξε ότι έχει τα προσόντα να χτυπήσει ακόμα και αντιπάλους του Top 10!

Ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που αγωνιζόταν μπροστά σε τόσο κόσμο και η νευρικότητά της στο ξεκίνημα του αγώνα της στοίχισε το σερβίς της, κάτι που αποδείχτηκε καθοριστικό στη συνέχεια.

Και αυτό διότι βρήκε πολύ γρήγορα τα πατήματά της και ακολούθησε τον ρυθμό της Κόντα, αλλά χρειαζόταν το μπρέικ για να ξαναμπεί στο σετ.

Η 26χρονη τενίστρια σέρβιρε εξαιρετικά από την αρχή της αναμέτρησης και δεν έδινε ευκαιρίες, ωστόσο η Μαρία βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί με 15-40 στο 4-3.

Η Κόντα κατάφερε να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση, κράτησε το σερβίς της και ουσιαστικά έβαλε σε εκείνο το σημείο τις βάσεις για τη νίκη της.

Από τη στιγμή που έγραψε το 1-0, η Σάκκαρη θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση για να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή.  Απέναντί της, άλλωστε, δεν ήταν μόνο ένα μέλος της πρώτης δεκάδας, ήταν ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Η Κόντα, λοιπόν, όχι μόνο πέρασε γρήγορα στη θέση του οδηγού και στο δεύτερο σετ, αλλά σχεδόν «σφράγισε» την πρόκριση με δεύτερο σερί μπρέικ. Η Μαρία προσπάθησε να πάρει έστω και το ένα πίσω, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό της μπρέικ πόιντ στο σετ στο 4-1 και η Κόντα έφτασε επιβλητικά στη νίκη μετά από 76 λεπτά αγώνα.

Να σημειώσουμε ότι η Κόντα έχασε μόνο πέντε πόντους στο πρώτο σερβίς της (24/29), ενώ πήρε και το 67% των πόντων πίσω από το δεύτερο. Είχε 17 winners και 15 αβίαστα λάθη, έναντι 8 και 18 της Μαρίας αντίστοιχα.

Θα παίξει τώρα με τη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσιά, που άφησε έξω με 6-4, 6-3 τη Μάντισον Μπρενγκλ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια σίγουρα θα περίμενε κάτι καλύτερο από τον εαυτό της, όμως η επιτυχία της είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλη.

Χωρίς να έχει πολλές εμπειρίες στο χορτάρι, έφτασε στη φάση των «32» της ιστορικής διοργάνωσης μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της και, μάλιστα, πετυχαίνοντας δύο νίκες βάρος αντιπάλων του Top 50!

Θετικό είναι, εξάλλου, ότι θα επιστρέψει στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης και λογικά θα εξασφαλίσει μια θέση στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Πηγή: sdna.gr

To Top