Αποστολή στη Δράμα με στόχο το… αήττητο!

Ο Άρης θέλει να παραμείνει αήττητος στην ελληνική Α1, αλλά έχει μπροστά του άλλη μια δύσκολη αποστολή. Φιλοξενείται από τον ΚΑΟΔ American Genetics στη Δράμα σήμερα το απόγευμα (17.00) και δεν πήγε στην πόλη της ανατολικής Μακεδονίας με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Οι κίτρινοι ταξίδεψαν στη Δράμα με προβλήματα. Πέντε παίκτες προσβλήθηκαν από ίωση τις τελευταίες μέρες και έχουν ελλιπή προετοιμασία. Οι τέσσερις από αυτούς (Νέιμικ, Πάσαλιτς, Μούρτος, Σίμτσακ) είναι βασικοί στο rotation του Δημήτρη Πρίφτη και αυτό δημιούργησε προβλήματα στην προετοιμασία. Μαζί τους τέσσερις και ο Στέλιος Πουλιανίτης, αλλά όλοι τους ταξίδεψαν στη Δράμα. Το αν και πόσο θα αγωνιστούν θα φανεί σήμερα.

Ο Άρης θέλει να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα. Η ήττα που έχει είναι στα χαρτιά και γι’ αυτήν εκκρεμεί ακόμα η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΑΕ στο ΑΣΕΑΔ. Ο Άρης σε όσους αγώνες έχουν διαρκέσει 40 λεπτά τους έχει κερδίσει και αυτό θέλει να κάνει και σήμερα στη Δράμα.

Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, άλλωστε ποτέ ένα παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ εκτός έδρας δεν είναι εύκολο. Οι Δραμινοί είναι νεανική και καινούρια ομάδα, ωστόσο κοινός παρανομαστής των δύο ηττών που έχει κάνει είναι το γεγονός ότι χάνει με τον… δικό της τρόπο, δηλαδή έχει σωστή αμυντική λειτουργία, αλλά σκαμπανεβάσματα στην επίθεση.

Οι κίτρινοι πρέπει να ελέγξουν τον ρυθμό μέσα από την σωστή αμυντική αντίδραση. Κυρίως να μην επιτρέψουν στον ΚΑΟΔ να τρέξει (αμυντικό τρανζίσιον όπως είπε ο Πρίφτης) και να προστατεύσουν το καλάθι του (αμυντικό ριμπάουντ, όπως επίσης τόνισε ο τεχνικός του Άρη).

Αν κάνουν αυτά τα δύο τότε έχουν μεγάλη τύχη να φύγουν νικητές από το “Δ. Κραχτίδης” γιατί είναι ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα και εμπειρία, κυρίως στην βασική πεντάδα.

To Top