ΜΠΑΣΚΕΤ

Απολύτως σωστή και λογική η απόφαση Βεζένκοφ

Η εξέλιξη στην υπόθεση Βεζένκοφ ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη και έγινε απολύτως βέβαιη όταν στον 19χρονο φόργουρντ του Άρη εξηγήθηκε πλήρως από την Μπαρτσελόνα ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα. 

Δεν θα υπήρχε ούτε ένας αθλητής σήμερα που θα έπαιρνε διαφορετική απόφαση από αυτή που πήρε ο Βεζένκοφ, ο οποίος αν και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20 χρόνια του έχει ήδη προσφέρει αρκετά στον Άρη, πέρα από τα μετρητά που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας από τη Βαρκελώνη.

Ο Βεζένκοφ είχε τονίσει ότι θα συζητούσε παραμονή στον Άρη μόνο αν η ομάδα εξασφάλιζε συμμετοχή στην Ευρώπη. Δεν είπε ποτέ ότι θα μείνει οριστικά στον Άρη αν έπαιζε Ευρώπη. Αυτό γιατί κάποιοι προσπάθησαν να παρανοήσουν τις πρόσφατες δηλώσεις και τις σκέψεις ενός αθλητή, που “φτιάχτηκε” στον Άρη, που αναδείχθηκε στον Άρη και που ο ίδιος πέραν του ότι πήρε πολλά από τον Άρη, πρόλαβε να δώσει αρκετά.

Με την δική του εκπληκτική εμφάνιση πέρσι οι κίτρινοι πήγαν στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Πανιώνιο και με την δική του εξαιρετική παρουσία καθ’ όλη τη χρονιά, ο Άρης έφτασε να διεκδικεί την 3η θέση στο πρωτάθλημα παρότι “έτρεχε” και η υποχρέωση του άρθρου 99. Η δική του εκπληκτική απόδοση παρέσυρε και όλη την ομάδα και είναι βέβαιο ότι αυτός και οι συμπαίκτες του έχουν μερίδιο ευθύνης στην απόφαση Λάσκαρη να αποκτήσει την ομάδα…

Ο Άρης τον “έφτιαξε”, αλλά καρπώθηκε κιόλας. Όλοι θα ήθελαν να δουν τον Βεζένκοφ να παίζει για πάντα στον Άρη και να χτιστεί η νέα εποχή γύρω του, όμως υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μεγαλύτερες προκλήσεις.

Όταν η Μπαρτσελόνα του έδωσε ρόλο (θα είναι το δεύτερο 4αρι πίσω από τον Ντόελμαν) και του προσέφερε δύο εκατομμύρια ευρώ, για να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και στο πιο υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα, στο μυαλό του Βεζένκοφ τα πάντα είχαν τελειώσει. Είναι μια απολύτως λογική επιλογή, έστω κι αν όχι τόσο “δίκαιη” για τον Άρη, γιατί ο Βεζένκοφ δεν αξίζει μόνο 250.000 ευρώ.

Για τους κίτρινους αγωνιστικά αλλάζουν πολλά αλλά μη βιαστεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα. Είχαν γνώση οι φύλακες και έχει γίνει σωστή προετοιμασία για την διάδοχη κατάσταση. Ο Άρης θα αλλάξει στιλ την επόμενη χρονιά. Δεν θα είναι η ομάδα του… ενός, που ήταν με τον Βεζένκοφ, αλλά μια ομάδα με περισσότερες επιλογές, μια ομάδα που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει μεγαλύτερη ποιότητα, προσπαθώντας να διατηρήσει το ίδιο πνεύμα που εμφάνισε φέτος.

To Top