Αφήνει τη Φυσική, πιάνει τη Χημεία για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ ζήτησε μεταγραφές από τη διοίκηση της ομάδας, θέλει την ενίσχυση της ομάδας – και ποιος προπονητής δεν την θέλει… Αυτό είπε για μια ακόμη φορά στην καθημερινή του επικοινωνία με τη διοίκηση του Άρη… Μόνο που αυτή η ενίσχυση, αν κρίνουμε από το συνολικό περιβάλλον που επικρατεί δεν είναι στο… τσεπάκι καμιάς διοίκησης, ειδικά αυτήν την εποχή, τον Ιανουάριο, όπου «καλές, φθηνές και έτοιμες λύσεις» είναι λίγες. Μοιάζουν περισσότερο με το… λόττο και με το πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Ο Άρης έχει μπροστά του τον πιο δύσκολο Ιανουάριο της εξαετίας, προκειμένου να μείνει ζωντανός στους στόχους του και να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις, μιζέρια και περιπέτειες. Για να γίνει αυτό χρειάζονται πράξεις, νίκες, ουσία, βαθμοί, προκρίσεις.

Σε αυτούς τους δρόμους της… φωτιάς, ο Πολωνός γνωρίζει ότι δύσκολα θα προλάβει κάποιος νέος παίκτης να έρθει στην ομάδα, να ενσωματωθεί και να αλλάξει τις ισορροπίες. Αυτό λέει, άλλωστε και η… Φυσική του ποδοσφαίρου.

Οπότε προτιμάει να προχωρήσει στα δύσκολα, κάνοντας εντατικά μαθήματα στη… Χημεία του αθλήματος. Ο 39χρονος προπονητής σύμφωνα με την πρακτική γνωρίζει ότι στον καυτό Ιανουάριο θα παλέψει με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Με αυτούς τους 26-28 που υπολογίζει θα βγάλει τα κάστανα από φωτιά.

Το γνωρίζει καλά, γι αυτό και έσπευσε να τους στηρίξει δημόσια, να τους… «ψηλώσει», να παραδεχθεί ότι νιώθει περήφανος γι αυτούς. Αυστηρός, λάτρης της πειθαρχίας και με στρατιωτική φιλοσοφία στην προπονητική του καθημερινότητα ο Πρόμπιερζ (θα μπορούσε να ήταν άνετα αξιωματικός καριέρας του πολωνικού στρατού…), θέλησε αυτή τη φορά να στείλει μήνυμα απευθείας στον… ψυχισμό των παικτών του (μπορεί να τους βλέπει και ως… στρατιώτες), γνωρίζοντας πολύ απλά ότι αυτοί θα τον αναδείξουν μέσα από τα αποτελέσματα, θα τον δικαιώσουν, μαζί με όλη την ομάδα ή αυτοί οι ίδιοι θα χάσουν το τρένο της διάκρισης…

Ο Πολωνός ξεκάθαρα θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του, δουλεύει γι αυτό και θα περιμένει τους καρπούς των όσων θερίζει σχεδόν δυο μήνες που είναι στον πάγκο της ομάδας.

Στο τραπέζι της συζήτησης μπαίνει, βέβαια, το θέμα του κατά πόσο μπορεί ο φετινός Άρης να είναι συνεπής στους στόχους του και στις φιλοδοξίες ενός πληγωμένου κόσμου (ακόμη ηχεί στα αυτιά όλων το σύνθημα των φιλάθλων «τι κι αν με πλήγωσες, αδιαφορώ»).

Ο Άρης, λοιπόν, ανάμεσα στ’ άλλα, στις θεωρίες και στα πολλά λόγια είναι αλήθεια, τα οποία ακούστηκαν κατά κόρον φέτος, καλείται να αποδείξει δυο σημαντικά πράγματα:

Πρώτον, ότι αυτός ο Άρης μπορεί.

Δεύτερον, ότι η βαθμολογική του συγκομιδή και η θέση με… διψήφιο αριθμό στην πλάτη της, δεν συμβαδίζει με την αξία του υλικού του.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν. Οι κίτρινοι δίνουν τις πιο δύσκολες εξετάσεις, μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Πρέπει να τα καταφέρουν!

 
ΥΓ1: 
Ο κάθε προπονητής κρίνει τους υφιστάμενούς του και κρίνεται από τους προϊστάμενους του. Αυτό λέει (καλή της ώρα) η Φυσική (που λέγαμε) του ποδοσφαίρου. Στον τομέα του έχει το γενικό κουμάντο. Κρίνει και κρίνεται. Από τον ρόλο του και τις αποφάσεις του. Αξιωματικός είναι, όχι ο… διοικητής, μια που μιλούσαμε περί στρατιωτικών.

ΥΓ2: Βέβαια μετράει και η Χημεία (καλή της ώρα), που επίσης λέγαμε… 
Μπαίνουμε και σε… εξεταστική περίοδο, ας μην το ξεχνάμε. 
Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο προς το παρόν.
 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top