Γιατί είναι ο πιο κρίσιμος… Γεν-Αρης της εξαετίας!

Ο Άρης ετοιμάζεται να ζήσει τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, με τα χαμόγελα που του έδωσε η πρόκριση στους «16» του κυπέλλου και  φορτίζει τις μπαταρίες του, πριν από τον τελευταίο παιχνίδι μέσα στο 2011 με τη Δόξα Δράμας και κυρίως πριν από τον κρίσιμο Γενάρη που έρχεται. Τον πιο κρίσιμο Γενάρη της τελευταίας εξαετίας σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο…

Αγωνιστικά ο Άρης έχει μπροστά του…. βαρυχειμωνιά, μια και τον περιμένει μέσα στον Ιανουάριο ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα. Μπορεί να μην υπάρχουν τα μεγάλα ντέρμπι, αλλά η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ θα δώσει μέσα σε λιγότερο (26  μέρες) από έναν μήνα επτά (7) αγώνες, οι οποίοι θα σφραγίσουν, θα καθορίσουν την πορεία του σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε λοιπόν, ότι στις 4 Ιανουαρίου ξεκινάει το δύσκολο οδοιπορικό από την Κέρκυρα, στις 8 Ιανουαρίου υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ακολουθούν δύο αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο. Η πρώτη (πιθανότατα στις 11 Ιανουαρίου) για το κύπελλο στο Περιστέρι και λίγες μέρες μετά στις 15 Ιανουαρίου και πάλι εκτός για το πρωτάθλημα.
Στις 18 Ιανουαρίου ο Άρης παίζει το δεύτερο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας και στις 22 Ιανουαρίου ταξιδεύει στη Δράμα για να αντιμετωπίσει τη Δόξα.

Τέλος στις 29 Ιανουαρίου υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο Κλεάνθης Βικελίδης…

Στα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Άρης θέλει μόνο νίκες (εφικτός ο στόχος) για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι ενός πλασαρίσματος στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ενδεχόμενη αποτυχία, θα προκαλέσει την απώλεια του στόχου της διάκρισης μέσα από το πρωτάθλημα, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται ήδη στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ούτε για αστείο το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Άρης σε περιπέτειες και με την πλάτη στον τοίχο. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσει πάση θυσία…

Στο ένα παιχνίδι του κυπέλλου, η πρόκριση είναι μονόδρομος, αδιαπραγμάτευτη. Ο στόχος του κυπέλλου είναι δεδομένος και μέσα στην έδρα του Ατρόμητου, ο Άρης μπορεί να κάνει αυτό που έκανε τα προηγούμενα χρόνια και να σφραγίζει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Αγωνιστικά γίνεται αντιληπτό, ότι ο Άρης ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο Γενάρη των τελευταίων χρόνων. Κακά τα ψέματα, οι κίτρινοι δεν βρέθηκαν ποτέ τα τελευταία χρόνια σε μια τέτοια θέση, κατά την οποία βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί.

Από κει και πέρα, το αγωνιστικό συνδυάζεται με το διοικητικό. Στην πρόσφατη συνέντευξη της κίτρινης ΠΑΕ περιγράφηκε η άσχημη εικόνα, η οποία υπάρχει στα οικονομικά, εξαιτίας της γενικής κρίσης, της μεγάλης απώλειας εσόδων, αλλά και του βραχνά της αποπληρωμής των χρεών παλαιότερων χρήσεων προηγούμενων διοικήσεων, αλλά και χρεών προς το δημόσιο.

Νίκες και επιτυχίες θα φέρουν σίγουρα καλύτερες μέρες και μια προοπτική που θα συνδυαστεί με την προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών, ακόμη και υποψήφιων επενδυτών, όπως ομολόγησαν και οι διοικούντες.

Ο Γενάρης αυτός, οι πρώτοι μήνες του 2012 είναι σίγουρα οι πιο κρίσιμοι των τελευταίων χρόνων και διοικητικά, μια και οι άνθρωποι της ΠΑΕ μέσα σε ένα ζοφερό οικονομικά περιβάλλον, έχουν το βάρος να οδηγήσουν με υπευθυνότητα και σιγουριά το καράβι, κλείνοντας τις όποιες… τρύπες και υπερπηδώντας τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται.

Μέσα στο διάστημα αυτό, αναμένεται να δούμε και ένα «κούρεμα» του μπάτζετ με την αποχώρηση κάποιων συμβολαίων που βαρύνουν τον προϋπολογισμό. Επίσης στο διάστημα αυτό θα δοθεί και η ζωτικής σημασίας μάχη για την επίτευξη της επιμήκυνσης των δόσεων προς το δημόσιο ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει ο σύλλογος και να σταθεί στα πόδια του.

Είναι ένα δύσκολο διάστημα για όλους στον Άρη… Θα κρατήσουμε, όμως, τα λόγια του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Σαρρή, ο οποίος με πίστη τόνισε στην συνέντευξη Τύπου: «Όσο δύσκολο κι αν είναι να πετύχουμε, θα πετύχουμε. Γιατί πάνω από όλα είναι ο σύλλογος και όχι τα άτομα. Τότε θα ξεφύγουμε από την εσωτερική μιζέρια και θα πάει εκεί που όλοι τον επιθυμούμε».


Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com! 

To Top