ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Για μια ουσιαστική χρονιά στον ποδοσφαιρικό Άρη”

Η ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινάει επίσημα την Πέμπτη στο Αίγιο και ο Δημήτρης Σαχινίδης μοιράζεται τις σκέψεις του, μέσα από το PRESSARIS.

Αναλυτικά:

“Μιας και αύριο ξεκινάει  για τον ποδοσφαιρικό Άρη μια ακόμη χρονιά  καθ’όλη την διάρκεια της οποίας θα πρέπει να αποφύγουμε   τα ευχολόγια και τις ευρέως γνωστές πλέον τακτικές που ακολουθήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια αφήνοντας τον σύλλογο εκτεθειμένο σε πράγματα και καταστάσεις που σε καμία των περιπτώσεων δεν του άρμοζαν έκρινα σκόπιμο να γράψω μερικά πράγματα σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει κατά την άποψη μου, ώστε αυτή η χρονιά ορόσημο να σημαδευτεί από ένα θετικό επιτέλους πρόσημο.
Πρώτα από όλα μια ομάδα του μεγέθους και της εμβέλειας του Άρη έχει την υποχρέωση να κινείται αθόρυβα και χωρίς μεγαλοστομίες να κάνει πράξη στο γήπεδο αυτό που για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της θεωρείται αυτονόητο. Αυτά τα πράγματα μπορεί να έχουν ειπωθεί άπειρες φορές από παρελθοντικούς ακόμη χρόνους, όμως από τη στιγμή που δεν εφαρμόστηκαν οφείλω να τα επαναλαμβάνω ακόμη κι αν ελοχεύει άμεσος κίνδυνος να χαρακτηριστώ γραφικός.
Οι άνθρωποι της ομάδας θα πρέπει από αύριο κιόλας να φροντίσουν ώστε η φετινή χρονιά να μην είναι απλώς καλή αλλά κάτι πολύ παραπάνω, ουσιαστική. Οι δύο αυτές έννοιες μπορεί να μοιάζουν κάπως μεταξύ τους, όμως αν κάποιος μπει στη διαδικασία να τις μελετήσει αναλύοντας τες σε βάθος θα καταλάβει ότι έχουν αρκετές και μεγάλες διαφορές.
Πρώτα από όλα ουσιαστικό πρέπει να θεωρείται οτιδήποτε θετικό λαμβάνει χώρα και στο τέλος της διαδρομής αφήνει πίσω του κάτι που μπορεί μεν να μην είναι άξιο αναφοράς και ειδικής μνείας, ωστόσο θα έχει ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη πίστα της κούρσας. κι όπως και να χει αν θέλει ο Άρης να συνεχίσει να αποτελεί κομμάτι του παιχνιδιού υποχρεούται να βγει νικητής από αυτό το σταυροδρόμι που ήδη τον έχει δυσκολέψει πάρα πολύ.
Μπορεί η αυριανή αναμέτρηση να αφορά τον θεσμό του κυπέλλου, ωστόσο όμως επειδή η ώρα έναρξης του αγώνα (20.30) είναι καθαρά εμπορική θα πρέπει να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πώς πολλά από τα μάτια της φίλαθλης κοινής γνώμης θα είναι καρφωμένα επάνω στον αγαπημένο μας σύλλογο. Άρα λοιπόν μέχρι και ο τελευταίος Αρειανός σίγουρα θα έχει αντιληφθεί πώς η ομάδα μας θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες και το μήνυμα αυτό δεν θα πρέπει να αφήσει περιθώρια για ενστάσεις, αμφιβολίες και αμφισβητήσεις.
Βέβαια Άρης δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αφού η κάθε μεγάλη ομάδα που σέβεται τον εαυτό της είναι υποχρεωμένη να στηρίζεται και από μια στιβαρή διοίκηση ο ρόλος της οποίας θα πρέπει να είναι καθοριστικός και εν πολλοίς αυτός που θα κρίνει το πόσο δυνατός θα παρουσιαστεί ο Άρης μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό.
Για αυτό το λόγο λοιπόν ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. θα κριθεί και φέτος με ακόμη πιο αυστηρό τρόπο συγκριτικά πάντα με τον περσινό κι αυτό διότι φέτος τα κουκιά είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού με αποτέλεσμα να μην χωρούν δικαιολογίες περί απειρίας και στησίματος στη γωνία.
Ο κόσμος πλέον ξέρει να κρίνει αυτό που βλέπει μπροστά του και το κριτήριο του επιβάλλεται να το σέβονται όλοι όποιο πόστο κι αν αυτοί κατέχουν. Η χρονιά λοιπόν ξεκινάει και θα πρέπει στο τέλος της να βρει τον Άρη υγιή σε όλα τα επίπεδα σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η λέξη αποτυχία θα είναι πολύ λίγη για να καταφέρει να περιγράψει επακριβώς την κρισιμότητα και την ρευστότητα των στιγμών. Καλή δύναμη και γερό στομάχι σε όλους”.
To Top