Διοίκηση χωρίς αντανακλαστικά, απόντες μέτοχοι και καμία δυναμική απέναντι στο οργανωμένο “φιάσκο” αστυνομίας – ΕΟΚ!

Η αστυνομία δεν έκανε ελέγχους και άφησε να περάσουν στα Δύο Αοράκια οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Η ομοσπονδία απέτυχε στο πείραμά της να κάνει έναν τελικό με… κόσμο από την τοπική κοινωνία και δεν έχει ιδέα που και πώς μοιράστηκαν τα δικά της εισιτήρια. Το χθεσινό φιάσκο δεν έχει προηγούμενο. Ευθύνονται όμως μόνο η αστυνομία και η ΕΟΚ; Πολλά από όσα συνέβησαν θα είχαν αποφευχθεί αν η διοίκηση της ΚΑΕ είχε αντανακλαστικά.

Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον Λευτέρη Αρβανίτη και τον Θωμά Νικολό. Αναφέρονται αυτά τα ονόματα, γιατί μόνο αυτοί εκπροσώπησαν την διοίκηση του Άρη στο Ηράκλειο! Τα υπόλοιπα τρία μέλη της ΚΑΕ δεν ήταν στο γήπεδο! Ουδείς μέτοχος, από τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ και τον Θανάση Τζεβελέκη ήταν στο γήπεδο! Ο Άρης, η ομάδα, κατέβηκε σχεδόν απροστάτευτη να παίξει έναν τελικό, δυστυχώς γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι θα έχει ρόλο κομπάρσου. Τελικά έγινε… πρόβατο σε σφαγή!

Αλήθεια είναι ότι αν η ομάδα του Άρη δεν κατέβαινε χθες να παίξει στον τελικό θα είχε κυρώσεις. Χρηματικό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ και αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Η αφαίρεση έξι βαθμών σημαίνει ουσιαστικά υποβιβασμό.

Μισό λεπτό όμως… Θα τολμούσε η ΕΟΚ και όλο το σύστημα του ελληνικού μπάσκετ να τιμωρήσουν τον Άρη γιατί θα διαμαρτυρόταν με αποχώρηση από τον τελικό, μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον σαν το χθεσινό; Θα τολμούσε κανείς να μην δώσει δίκιο στην διοίκηση Αρβανίτη αν έπαιρνε την ομάδα και έφευγε την στιγμή που κάτι… καλόπαιδα της… τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου με πράσινες φανέλες που έγραφαν hooligans χτυπούσαν εν ψυχρώ μέλη της αποστολής του Άρη, ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί με προσκλήσεις; Θα τολμούσε κανείς να τιμωρήσει τον Άρη αν ο Αρβανίτης έδινε εντολή για αποχώρηση όταν εν χορώ η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου (αυτοί δεν ήταν άλλωστε μέσα στο γήπεδο κύριε Τσαγκρώνη;) τον Άρη και την Θεσσαλονίκη;

Ο Άρης και η διοίκησή του είχε πολλούς τρόπους να αντιδράσει. Κιμπάρικα και όχι “ρεβανσιστικά” ή εκβιαστικά. Δεν το έκανε όμως… Και είχε τρόπους να αντιδράσει όχι μόνο χθες (να ζητήσει εκκένωση του γηπέδου…), αλλά και πιο πριν, όταν έβλεπε το φιάσκο να δημιουργείται. Με ποια δυναμική, όμως, να το κάνει όταν στο Ηράκλειο ήταν μόλις δύο άτομα από τη διοίκηση; Οι μέτοχοι που ήταν; Γιατί δεν ήταν στον τελικό; Ο Άρης έπαιξε έναν τελικό αβοήθητος και σε αυτό δεν ευθύνεται ούτε η αστυνομία, ούτε η ομοσπονδία.

 

To Top