ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθίζεται στις νίκες, αυτό έχει σημασία!

Ο Δημήτρης Πρίφτης το χαρακτήρισε ψυχισμό. Ο Τζαμέλ Χάγκινς το είπε “είτε με το καλό, είτε με το κακό”. Ο Τζέικ Κοέν μίλησε για αντίδραση. Όπως το βλέπει κανείς αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Άρης τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια που κρίθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο τα κέρδισε!

Ο Άρης βρίσκει τους τρόπους να κερδίζει παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες και συνήθως με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο 32’ το σκορ ήταν 63-64 μέσα στο Αλεξάνδρειο. Ξανθόπουλος και Γουάιτ αρχικά και Μακ Νιλ στη συνέχεια βρήκαν τον τρόπο να συνδεθούν με το καλάθι, ο Γουότερς έβαλε 4/4 βολές και με επιμέρους σκορ 21-8 ήρθε η νίκη με 84-72.

Στο Καζάν οι κίτρινοι αφού δέχθηκαν το τρίποντο “μαχαιριά” του Καϊμακόγλου στη κανονική διάρκεια, βρέθηκαν πίσω με 71-67 στο 43’, αλλά όρθωσαν ανάστημα. Κλέψιμο στην άμυνα και τρίποντο στην επίθεση από τον Πελεκάνο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και… 71-72, ενώ στο φινάλε παρά την κακή προσπάθειά του, ο Γουότερς έπαιξε άμυνα στον Κολόμ αποτρέποντας το καλάθι στον πλέι μέικερ των Ρώσων. Νίκη με 73-74!

Στο Λαύριο, η νεοφώτιστη ομάδα έβαλε δύσκολα. Στο 35’ το σκορ ήταν 60-62 για τον Άρη, όμως το σχήμα με Ξανθόπουλο στην θέση “1” και δίδυμο ψηλών Κοέν – Σίμτσακ έφερε αποτέλεσμα. Ο έμπειρος πλέι μέικερ με τέσσερις πόντους στο τελευταίο δίλεπτο έδωσε διαφορά οχτώ πόντων (62-70 στο 2.09, 64-71 στο 1.30) και ο Μακ Νιλ “τελείωσε” την δουλειά (65-73 στα 44’’). Νίκη και στο Λαύριο με 68-76.

Χθες στο θρίλερ έδωσαν τέλος δύο παίκτες ρολίστες. Ο Μούρτος 1.14 πριν το τέλος με το σκορ 62-63 έβαλε τον Άρη μπροστά. Πατούσε γραμμή μεν, αλλά ήταν μεγάλο σουτ, γιατί ακριβώς στην προηγούμενη επίθεση είχε αστοχήσει. Στα 14’’ πριν το τέλος ήταν η σειρά του Κοέν. Πικ εν ρολ, ποπ άουτ και τρίποντο για το 67-63… Καθάρισε και αυτό το ματς με 70-66.

Είτε μέσα από την άμυνα, είτε μέσα από μια επιθετική ενέργεια, είτε ο Μακ Νιλ, είτε ο Κοέν, είτε ο Ξανθόπουλος, είτε ο Γουότερς με βολές, ο Άρης βρίσκει τον σωστό τρόπο για να τελειώσει το παιχνίδι όπως θέλει και να πάρει τη νίκη. Μπορεί να μην γίνονται όλα τέλεια, μπορεί να χρειάζεται ακόμα δουλειά σε πολλά πράγματα, όμως όσο… εθίζεται στις νίκες αυτή η ομάδα, τόσο πιο καλό πρόσωπο θα βγάζει στο παρκέ.

To Top