«Εποχή Μασάδο», ναι, αλλά… πείτε μας, όμως, πώς θέλει η διοίκηση τον Άρη!

Εποχή Μανουέλ Μασάδο από σήμερα στον Άρη. Ο τρίτος προπονητής σε μια περίοδο (τέταρτος αν προσθέσουμε τις υπηρεσίες των Γιάννη Μιχαλήτσου και Γιώργου Σεμερτζίδη…) είναι απόδειξη ότι η χρονιά ξεκίνησε λάθος, το χαρτί του Σάκη Τσιώλη κάηκε νωρίς, το ρίσκο με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ δεν βγήκε για διάφορους λόγους.

Ο Πορτογάλος ετοιμάζεται να πάρει τα ηνία του Άρη στα χέρια του και να αλλάξει τον ρου της φετινής αγωνιστικής ιστορίας του. «Να σώσει, ό,τι σώζεται», όπως έχει εύστοχα επισημανθεί.

Ο Μασάδο είναι ένας προπονητής με περγαμηνές. Όλοι όσοι μίλησαν γι αυτόν, του πλέκουν το εγκώμιο, αναγνωρίζουν την αξία του, μιλούν για τις ικανότητές του. Τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο PRESSARIS, ο οποίος έχει γνωρίσει από την καλή κι από την ανάποδη το ελληνικό πρωτάθλημα, στην ηλεκτρική καρέκλα (και ποια δεν είναι…) του Παναθηναϊκού. Μίλησε ανάμεσα στ’ άλλα τα εγκωμιαστικά για την ανάγκη να δοθεί χρόνος στον αξιόλογο συμπατριώτη του.

Για να πετύχει, όμως, ο Μασάδο στον Άρη θα πρέπει να βγει η διοίκηση και να πει στον κόσμο, αλλά κυρίως μέσα στην ομάδα, σε όλους, «πώς θέλει τον Άρη, τι Άρη θέλει και πώς θα εξασφαλίσει την επόμενη μέρα με προοπτική;». Τι σκέφτονται για την ομάδα; Για το σήμερα, το αύριο, αλλά και το… μεθαύριο.

Διά στόματος Γιάννη Κόντη επισημάνθηκε ότι το μοντέλο του «προπονητή που αναλαμβάνει εν λευκώ την ομάδα» πάσχει, δεν περπατάει, έχει πολλά τρωτά σημεία. Αυτό, όμως, προϋποθέτει μια διοίκηση ισχυρή, ετοιμοπόλεμη, με στελέχη ικανά και αποφασισμένα να τρέξουν και να καλύψουν τα κενά, να λύσουν προβλήματα, να δημιουργήσουν σύνθεση και όχι ρήξεις ή ακάλυπτα κενά. Έχει, λοιπόν, πολλή και δύσκολη δουλειά η διοίκηση. Και πότε δεν είχε, είναι αλήθεια…

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Άρης βρίσκεται στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων χρόνων, γιατί έγιναν λάθη. Λάθη πολλά… Κάποιοι, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς φτάσαμε από το ρεκόρ των εσόδων μέσα σε μια διετία, στο σήμερα, όπου τα «αγκάθια» ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο… Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί τώρα μέσα σε λίγα λεπτά. Πρέπει, όμως να απαντηθεί. Σίγουρα στη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη, θα υπάρχει υλικό για συζήτηση, απόψεις, επιχειρήματα, φυσικά και ενστάσεις…

Όμως μέχρι τότε, ο Άρης πρέπει να προχωρήσει. Να προχωρήσει και να πετύχει. Γι αυτό περιμένουμε από τη διοίκηση να «απαντήσει» πώς θέλει τον Άρη, να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον όπου:

1. Θα επαναφέρει την ηρεμία στα αποδυτήρια και θα εκλείψει η ανησυχία για το οικονομικό, οι τριβές, τα σχεδόν σε καθημερινή βάση ερωτήματα, για την τακτοποίηση των οφειλών.

2. Θα πρέπει να εξασφαλιστούν αυτά τα… «όπλα», τα οποία  στα χέρια της διοίκησης θα διαλύσουν τη αβεβαιότητα και φυσικά θα δώσουν πεδίο δράσης στον Μασάδο να δουλέψει με το υλικό του απρόσκοπτα. Χωρίς την αγωνία για το «αν πληρώθηκαν οι παίκτες» ή «θα καταθέσει κάποιος προσφυγή».

3. Θα υπάρχει ένα ξεσκαρτάρισμα υλικού, με την ταυτόχρονη διαμόρφωση ενός ρόστερ που θα «σώσει» την παρτίδα. Συμφωνούμε με τη στάση της διοίκησης, όπως εκφράζεται στην περίπτωση π.χ. του Σολτάνι «όποιος θέλει να μείνει, μένει. Όποιος δεν μπορεί και δεν θέλει, ας τραβήξει τον δρόμο του για αλλού». Υπάρχουν αρκετές μέρες μέσα στον Γενάρη για να φύγουν όσοι δεν μπορούν και δεν θέλουν και να μείνουν αυτοί που είναι σε θέση να βγάλουν το κάρο από την λάσπη.

Η επιστροφή του Καστίγιο σε ηγετικό ρόλο, του Πρίττα, του Παπαστεριανού, η αγωνιστική λάμψη του Ουμπίντες, ο οποίος όταν παίζει (και) ως επιτελικός μέσος κάνει σπουδαία πράγματα, η σταθερότητα του Βελλίδη, μαζί με το υπόλοιπο υλικό δείχνουν ότι ο Άρης έχει αγωνιστικά εφόδια για να προχωρήσει. Απόδειξη η εμφάνιση με τον Ατρόμητο. Ο Άρης μπορεί, αρκεί να φύγουν από πάνω του τα όποια εξωαγωνιστικά σύννεφα και με τη βοήθεια ενός αξιόλογου προπονητή, όπως φαίνεται ότι είναι ο Μασάδο να προχωρήσει.

Διαφορετικά εάν δεν υπάρχουν απαντήσεις και η εξασφάλιση των παραπάνω προϋποθέσεων που αναφέραμε «η εποχή Μασάδο» δύσκολα δεν θα είναι «μια από τα ίδια». Ο Άρης ΠΡΕΠΕΙ να πετύχει.

 

To Top