Η αγωνία στο… κόκκινο, ζητείται αμοιβαία εμπιστοσύνη διοίκησης και παικτών!

Μια βδομάδα έχει περάσει από την ιστορική, όπως αποδείχθηκε γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Άρη. Έγιναν πολλά, αναμένονται πολλά περισσότερα. Οι στιγμές είναι δύσκολες, πιο δύσκολες από ποτέ… Ο κόσμος του Άρη περιμένει με κομμένη την ανάσα και την αγωνία στο κατακόρυφο, ώστε να βρει ο σύλλογος τον δρόμο του.

Πριν από μια βδομάδα, η Κοινωνία Μελών Άρη, όπως μετονομάστηκε η Λέσχη, άναψε το πράσινο φως στη διοίκηση της ΠΑΕ για να ανανεωθεί η θητεία της για επιπλέον ένα χρόνο και να δρομολογήσει στο διάστημα αυτό την εισροή ενός ποσού 2,5 εκατομμύριων ευρώ, αρχικά. Βασικός πρώτος στόχος να κερδίσει το πρώτο στοίχημα της αδειοδότησης.

Τα πράγματα στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολα, όσο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος, από τη στιγμή που (και) η ΠΑΕ Άρης αποτελεί ένα από τα θύματα του… οικονομικού πολέμου που καθιστά προβληματική την λειτουργία όχι μόνο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Οι δραματικοί τόνοι με τους οποίους περιέγραψαν την κατάσταση αρκετά στελέχη του συλλόγου στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση, δίνουν την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

 Στις καθημερινές συζητήσεις και αναφορές των παραγόντων του Άρη διαπιστώνει κανείς ότι «τα προβλήματα μοιάζουν με λερναία ύδρα και πολλαπλασιάζονται συνεχώς». Τρέχουν για να προλάβουν…
Ήδη σε ότι αφορά το θέμα των ποδοσφαιριστών έχουν μοιραστεί οι βεβαιώσεις των υποχρεώσεων που αναγνωρίζει η ΠΑΕ προς το πρόσωπό τους. Εφόσον υπογράψουν οι παίκτες το χαρτί αυτό, θα δρομολογηθεί η επόμενη κίνηση που είναι η εισροή των πρώτων χρημάτων από τον (άγνωστο μέχρι στιγμής στο ευρύ κοινό…) επενδυτικό όμιλο, ο οποίος θα διευκολύνει τους παράγοντες του Άρη.

Όπως λέγεται στην Αλκμήνης η βεβαίωση των οφειλών προς τους παίκτες μέχρι 31-12-2011 είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη των πραγμάτων στην ΠΑΕ και τη μετάβαση στην νέα σελίδα. 

Οι ποδοσφαιριστές έχουν λάβει προφορικά τις διαβεβαιώσεις πως θα τακτοποιηθούν όλες αυτές οι εκκρεμότητες έστω σταδιακά. Το δεύτερο χαρτί που θα πάρουν στα χέρια τους, εφόσον υπογράψουν τις βεβαιώσεις των οφειλών, θα αποτυπώνει και την μορφή του διακανονισμού εξόφλησης. Ο επίσημος Άρης χρειάζεται την συγκατάθεσή τους προκειμένου να προχωρήσει την διαδικασία δανειοδότησης βάση των διατάξεων της ομοσπονδίας. Η αγωνία, όπως είναι φυσικό κορυφώνεται γιατί δεν λείπουν ορισμένες επιφυλάξεις που εκφράζονται από μερίδα ποδοσφαιριστών. Οι επιφυλάξεις αφορούν περισσότερο σε ερωτηματικά και απορίες που προκύπτουν και είναι σε έναν βαθμό θεμιτό να υπάρχουν.
Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα λεπτό, μια και καλούνται οι δυο πλευρές να εμπεδώσουν ένα κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μόνο με αυτό θα υπάρχει κοινή γλώσσα, συνεννόηση και θα γίνει το επόμενο βήμα… Διαφορετικά θα μπούμε σε νέα φάση περιπετειών και αβεβαιότητας. Πράγμα καταστροφικό για τον Άρη του σήμερα.

ΥΓ: Το έγγραφο για το «θαλασσοδάνειο» από την κυβέρνηση στον μόνιμα ευνοημένο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, δείχνει ξεκάθαρα ότι το παιχνίδι δεν παίζεται με ίσους όρους. Τα χαρτιά της τράπουλας είναι σημαδεμένα… Την ώρα που ο Άρης και άλλοι σύλλογοι προσπαθούσαν να μειώσουν το αγωνιστικό μπάτζετ και άρα την αγωνιστική τους ισχύ για να πληρώσουν την εφορία, ο γνωστός και μη εξαιρετέος σύλλογος δεχόταν την κρατική ενίσχυση υπό αδιευκρίνιστους όρους… Ηθικά κολάσιμη η πριμοδότηση μιας επαγγελματικής ομάδας, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του κράτους χρωστάει πολλά εκατομμύρια στην εφορία

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

 

 

To Top