ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης είναι αδικημένος, είναι παντελονάτος, έχει μάγκα λαό, αλλά δεν υποκύπτει στο… παρεάκι της παράγκας

Στο θέμα της αδειοδότησης ειπώθηκαν πολλά, έγιναν ουκ ολίγα, θα ειπωθούν πολλά περισσότερα. Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του, την… πάρτη του, να το αναφέρουμε και λαϊκά.

Για να μην χαθεί η… μπάλα στο γήπεδο των συμφερόντων, θα χρειαστεί να ειπωθούν τα αυτονόητα για μια ακόμη φορά:

Α. Ο Άρης ως σύλλογος, ως ιδέα, ως φιλοσοφία ήταν πάντα… παντελονάτος. Παρά την εσωστρέφεια και τα μεγάλα λάθη του. Τουλάχιστον έμεινε περήφανος κι αξιοπρεπής, όσο κι αν οι πληγές του παρέμεναν ανοιχτές.

Ούτε πανό υπέρ του Ολυμπιακού ανέβασε, ούτε ζήτησε από την ομάδα του να χάσει για να υποβιβαστεί άλλη ομάδα της πόλης, ούτε άνοιξαν γι αυτόν οι τράπεζες Κυριακάτικα για να σβηστούν χρέη, ούτε πήρε πλαστά κύπελλα, ούτε του πληρώνουν την… ΔΕΗ για να υπάρχει. Και φυσικά ήταν πάντα μαχητής και όχι… δήθεν “Μακεδονομάχος”.

Έχει βιώσει στο πετσί του την αδικία. Με πραγματικές καταστάσεις. Είναι μακράν από τους πιο αδικημένους συλλόγους της χώρας, όταν άλλαζαν κανονισμοί σε μια νύχτα, όταν θάβονταν στο συρτάρι αποφάσεις που τον δικαίωναν, όταν δεχόταν πισώπλατες μαχαιριές.

Το παραμύθι λοιπόν για τον “ευνοημένο” Άρη, δεν έχει… δράκο.

Β. Στην υπόθεση της αδειοδότησης, η θέση ήταν και είναι ξεκάθαρη. Τόσο της ΠΑΕ, όσο και των φιλάθλων της ομάδας, σε ότι αφορά την κατάληψη της θέσης που θα μείνει κενή στην Σούπερ λίγκα. Μόνο εάν υποβιβαστεί ο Ηρακλής, θα προχωρήσει στην ουσία της προσφυγής  της η ΠΑΕ και θα ζητηθεί να καλυφθεί η θέση στη Σούπερ λίγκα από τον Άρη και όχι από τον Λεβαδειακό. Ο Άρης θα διεκδικήσει την εφαρμογή των κανονισμών έχοντας απέναντί του μόνο τον Λεβαδειακό. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη με τον Ηρακλή.

Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση.

Γ. Και για να πάμε παρακάτω… Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαγκιά από τη στάση των οπαδών του Άρη του κόσμου, όπως εκφράστηκε σε μια ακόμη ανακοίνωση, όπως αυτή του Super 3. H πρόταση που λέει: “Ομάδα με προβλήματα οικονομικά , που με την ψυχή των παικτών της και μόνο κόντρα σε όλο το σύστημα κατάφερε αγωνιστικά να μείνει στην κατηγορία για μας πρέπει να μείνει στην κατηγορία!!!” ξεγυμνώνει τα πάντα και αποστομώνει τους λαλίστατους λαοπλάνους της προπαγάνδας.

Δ. Από κει και πέρα, όμως, άλλο δίκαιος, άλλο υπεράνω κι άλλο… ανόητος. Ο Άρης θέλει την εφαρμογή των κανονισμών, ειδικά όταν το… παρεάκι του Κομπότη, του Γκαγκάτση, των διαπλεκόμενων και των “χερουβείμ” του επιζητούν να μείνει στην κατηγορία η ομάδα που κατάντησε τοξική για το ίδιο το ποδόσφαιρο με πάκους… σελίδων ικανών να απασχολούν επί μήνες την δικαιοσύνη του τόπου. Θέλει το 50-50, όχι το 100-0 που θέλουν οι δήθεν εξυγιαντές των πυροτεχνημάτων.

Κι αυτή η εφαρμογή κανονισμών -στην προκειμένη περίπτωση- έχει υπογραφεί από όλους (ακόμη και τον Ηρακλή!) και ανεβάζει τον Άρη ως 3ο στην Σούπερ λίγκα. Άλλωστε, θα αποφασίσουν τακτικοί δικαστές που δεν έχουν σχέση με τα… σκουπίδια που αφήνουν οι δήθεν παράγοντες του ποδοσφαίρου. Κι ό,τι πουν σεβαστό.

Όλα τ’ άλλα είναι ιστορίες για αγρίους.

Τόσο ξεκάθαρα όλα…

 

To Top