ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βραδιά υπερηφάνειας του Άρη, ο… τι-Τίκας και οι ανοιχτοί λογαριασμοί της ανόδου

Ήταν μια όμορφη βραδιά, αυτή της Τετάρτης. Μια βραδιά που όχι άδικα, χαρακτηρίζεται βραδιά υπερηφάνειας για τον Άρη, μέσα σε ένα Κλεάνθης Βικελίδης που ξεχείλιζε από πάθος και θύμισε εκκωφαντικά τι σημαίνει αυτή η καυτή έδρα και πόση ενέργεια μπορεί να μεταδώσει.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, σε μια ομάδα κατά τεκμήριο καλύτερη, ισχυρότερη οικονομικά και αγωνιστικά (και… παρασκηνιακά), έκανε αυτό που χαρακτηρίζει το DNA του συλλόγου δεκαετίες τώρα: έπαιξε χωρίς φόβο και με πάθος, κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο κι αν δεν ήταν ο… δωδέκατος παίκτης (Τίκας ή μήπως… τι-Τίκας, όπως μεταλλάχθηκε με ρυθμούς… viral το όνομά του στο διαδίκτυο, όχι προφανώς γιατί και το μικρό του όνομα αρχίζει από Τ.), όλα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά στο χορτάρι και να μιλάμε σήμερα για μια μεγάλης λάμψης επιτυχία.

Ομάδα και κόσμος έδειξαν ότι διψούν για την επιστροφή στη φυσική θέση τους. Κατέγραψαν επίσης ότι μπορούν να το πετύχουν, ακόμη και παίζοντας με μια τόσο… επιστημονική, όσο και κραυγαλέα διαιτησία. Το μόνο που δεν είδαμε κάποια στιγμή ήταν τον… MVP των Πειραιωτών, τον  Καρδιτσιώτη ρέφερι να στήνει την μπάλα, προσπαθώντας να σκοράρει ο ίδιος υπέρ του Ολυμπιακού.   

Συμφωνούμε ότι ο Άρης δεν είχε να χάσει τίποτα με τον Ολυμπιακό. Εφυγε μόνο με κέρδη. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, μετά την λήξη, η αποθέωση και η αίσθηση της «νίκης» (ηθικής πάνω από όλα) περνούν στα κέρδη αυτά.

Συμφωνούμε επίσης με τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος για μια ακόμη φορά το ξέκοψε: «Τελικό Κυπέλλου να παίξουμε, αν δεν πάρουμε την κατηγορία θα είμαστε αποτυχημένοι. Εμείς θέλουμε να φύγουμε μέρα και όχι νύχτα. Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει έναν χρόνο», ως γενικότερο μότο και πυξίδα του φετινού Άρη.

Μετά το… πάρτι υπερηφάνειας, προέχει η «δουλειά». Κι αυτή η “δουλειά” έχει να κάνει με τους ανοιχτούς λογαριασμούς της ανόδου του Άρη στη Σούπερ λίγκα. Ο Άρης πρέπει να επιστρέψει για να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία αυτές οι όμορφες βραδιές όπως της Τετάρτης.

Τα παιχνίδια που έρχονται με ΟΦΗ, Λαμία και Απόλλωνα είναι σημαντικά, καθοριστικά, θα ξεκαθαρίσουν το κάδρο της ανόδου. Μέσα στο οποίο είναι αδιαπραγμάτευτη και επιβεβλημένη η παρουσία του Άρη.

ΥΓ: Το Σάββατο ο Άρης υποδέχεται τον ΟΦΗ. Η λογική, αλλά και η καρδιά λένε ότι το γήπεδο θα πρέπει να είναι ακόμη περισσότερο γεμάτο…

To Top