Η… κασέτα των ντέρμπι και τα 5+1 κλειδιά για να τον… τουμπ-Άρη!

Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας οι δηλώσεις των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, των σχετικών και μη σε ανάλογα παιχνίδια, όταν έβαζαν την… κασέτα των ντέρμπι. «Στα ντέρμπι δεν υπάρχουν συστήματα, δεν κερδίζει η καλύτερη ομάδα, δεν υπάρχουν προγνωστικά, δεν, δεν, δεν…». Τυχαία δεν βγήκαν αυτά τα λόγια, αλλά για να παίξει η… κασέτα χρειάζονται κάποια σημεία κλειδιά που εφόσον λειτουργήσουν κατάλληλα, θα σημαδέψουν το παιχνίδι, το σημερινό clasico της Τούμπας.

Τα πιο βασικά σημεία για να γείρει υπέρ του Άρη η πλάστιγγα;

1. Το λέει και η… κασέτα: ψυχολογία. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους, όλα όσα απασχολούν τους ίδιους και την ομάδα. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. «Αυτός που θα το λέει η καρδιά του», θα κερδίσει. Οι διαφορές ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν είναι μεγάλες. Η πίστη και το πάθος θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Φυσικά και το καθαρό μυαλό. Οι παίκτες του Μασάδο θα πρέπει να μην απαντήσουν στις προκλήσεις. Είτε αυτές προέρχονται από το χορτάρι, είτε από την κερκίδα, είτε από τη… σφυρίχτρα.

2. Ο έλεγχος του ρυθμού. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ένα δύσκολο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι, δείχνει σωματικά και ψυχολογικά κουρασμένος. Εφόσον οι κίτρινοι επιλέξουν τον σωστό ρυθμό του αγώνα και τον εφαρμόσουν τότε θα έχουν το «πάνω χέρι». Πέρσι με τον Κούπερ στον πάγκο, ο Άρης επέλεξε έναν συντηρητικό ρυθμό και «χτύπησε» μετά το 60’ του αγώνα. Και δικαιώθηκε. Θα εφαρμόσει κάτι ανάλογο ο Μασάδο φέτος ή θα επιλέξει να «σκοτώσει» από το ξεκίνημα τον λογικά κουρασμένο αντίπαλό του;

3. Μπλοκάρισμα της ανάπτυξης του αντιπάλου. Ο ΠΑΟΚ όπως διαπιστώνουν όλοι στα τελευταία παιχνίδια, δείχνει αρκετά προβλέψιμος. Σε θεωρητικό επίπεδο πάντα, για να μην παρεξηγιόμαστε… Ο Άρης θέλει να ελέγξει τον χώρο του κέντρου, να κλείσει τους διαδρόμους, να προκαλέσει «ασφυξία» στα ατού του και ήδη ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζεται να «γεμίσει» το κέντρο αυτό, με τον Παπαζαχαρία δίπλα στον Φατί και να μπλοκάρει τα ατού του αντιπάλου, όπως είναι π.χ. ο Πάμπλο Γκαρσία. Ήδη έχει περάσει πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας τα τελευταία παιχνίδια του αντιπάλου του.

4. Τα ατού σε υψηλές πτήσεις. Ο Νέρι Καστίγιο και ο Χαβιέ Ουμπίντες είναι οι ποδοσφαιριστές-βαρόμετρο στα τελευταία παιχνίδια του Άρη. Εφόσον τα ατού αυτά των κίτρινων συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις, τότε θα έχουν ένα σημαντικό αγωνιστικό προβάδισμα. Κατά γενική ομολογία, ποδοσφαιριστές της ποιότητας των Καστίγιο-Ουμπίντες, δεν διαθέτει ο αντίπαλος. Οι δυο αυτοί σε συνδυασμό με τη βοήθεια άλλων ποιοτικών παικτών, όπως είναι οι Ακόστα, Νέτο, μπορούν να γείρουν την ζυγαριά υπέρ του Άρη.

5. Κάλυψη των… αδύναμων κρίκων. Ο Άρης έχει αδύναμους κρίκους. Τους γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους αυτήν τη στιγμή ο Μασάδο. Θέλει να τους καλύψει και ήδη στις προπονήσεις ζήτησε «βοήθειες» σε ότι αφορά το σύστημα και την λειτουργία της ομάδας και περιμένει τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν χρειάζονται.

6. Παράγοντας διαιτησία… Όλα τα παραπάνω μπορεί να πάνε περίπατο, εφόσον, η διαιτησία του Σιδηρόπουλου παίξει καθοριστικό ρόλο και διαμορφώσει το αποτέλεσμα. Ο Άρης έχει πληρώσει ακριβά τις εις βάρος του άσχημες διαιτησίες στο παρελθόν. Όχι το πολύ μακρινό. Απόψε θα φανεί κατά πόσο και ο αντίπαλος… αντέχει το 50-50 και εάν το καρπούζι και τα… κουκούτσια του, μοιραστούν σωστά.

Με μια καλή και δίκαιη διαιτησία, ο Άρης θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες να φύγει με το διπλό από την Τούμπα, για να δώσει βαθμούς στην ομάδα και υπερηφάνεια σε όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Δια πυρός και… Σιδηρόπουλου, πρέπει να βγει νικητής!
  

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top