Η «μαύρη τρύπα» που πληγώνει και το… «χωράει πολλή συζήτηση» ροτέισον του Μασάδο

Ο Άρης έχασε με 3-0 από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά… Όπως θα μπορούσε να είχε χάσει, είτε έκανε ο Μασάδο το «χωράει πολλή συζήτηση» ροτέισον στην ομάδα, είτε όχι. Ειδικά με διαιτητές τύπου Γιάχου. Μαθηματικά ο Άρης έχει ακόμη ελπίδες για την είσοδο στην Ευρώπη. Δεν είναι ακατόρθωτο, δεν είναι, όμως και εύκολο.

Για να «μην χάσει μια ακόμη χρονιά» θα πρέπει να εκμεταλλευτεί 100% την έδρα του και να πάρει βαθμούς (τουλάχιστον τέσσερις εκτός έδρας). Εφικτό. Δύσκολο. Όχι ακατόρθωτο, την ώρα που θα περιμένει, πάντως, και τις απώλειες-δώρο των αντιπάλων του.

Οι κίτρινοι σε κάθε περίπτωση, έξι στροφές πριν το τέλος πέφτουν θύμα της… «μαύρης τρύπας» που προκάλεσαν οι ίδιοι με την πορεία τους στον πρώτο γύρο. Ο Άρης βάσει της αγωνιστικής του συγκομιδής, στα δεκαπέντε παιχνίδια του πρώτου γύρου μάζεψε μόλις 15 βαθμούς, έχοντας έναν παραπάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και περνώντας μόνο τις ομάδες Γιάννινα (14), Τρίπολη (12) και Δόξα Δράμας (9).

Μια πορεία που τον πληγώνει εξαιτίας του λανθασμένου σχεδιασμού του Σάκη Τσιώλη και του… «ονείρου» που είδε και δεν του βγήκε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Τραγική ειρωνεία στον δεύτερο γύρο, να βλέπει ο Άρης τον Αστέρα Τρίπολης του Τσιώλη (!) να μοιάζει με… τρένο, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού: με 25 βαθμούς βρίσκεται στην πρώτη θέση του δεύτερου γύρου, με δεύτερο τον Ολυμπιακό (22) και τον Άρη στην 3η θέση με 18 βαθμούς! Θύμα καθαρά της «μαύρης τρύπας» που τον αφήνει σε οριακή θέση, πλέον, με τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη μισοτσαλακωμένο.

Από κει και πέρα για να σταθούμε στο παιχνίδι της Κυριακής, ο Άρης πλήρωσε το δεύτερο λάθος σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του Μασάδο σε ότι αφορά τη διαχείριση του αγώνα. Το περιβόητο ροτέισον (sic…) με τις πολλές αλλαγές-εκπλήξεις και τα νέα πρόσωπα εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκε και χωράει πολλή συζήτηση.

Υπάρχουν, άλλωστε, πολλές απόψεις. Οι δυο πιο σημαντικές:

1. «Καλώς ο Μασάδο προφύλαξε τους… ‘σημαδεμένους’ με κάρτες παίκτες. Προσέχει για να έχει στα άλλα παιχνίδια, από τη στιγμή που στο ελληνικό πρωτάθλημα… απαγορεύεται να χάνει ο Ολυμπιακός». Ο τρόπος που σφύριξε ή δεν σφύριξε ο Γιάχος δικαιώνει αυτήν την άποψη. Οι φάσεις με το φάουλ στον Νέτο, που δεν δόθηκε και εξελίχθηκε στο κόρνερ του 1-0, τα πέναλτι σε Νέτο και Γιαννιώτα, η κόκκινη κάρτα που δόθηκε στον Σηφάκη, ενώ σε αντίστοιχη φάση δεν είχε δοθεί στον Κρέσιτς δείχνουν ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε εν μέρει τον Πορτογάλο, ο οποίος ρίσκαρε να πάει σε ένα παιχνίδι με αλλαγές κι ό,τι του «κάτσει». Όμως…

2. «Ο Μασάδο διαχειρίστηκε λάθος το υλικό του, έστω κι αν θεωρήσουμε ότι σωστά προφύλαξε κάποιους παίκτες». Κορυφαίο παράδειγμα η συμμετοχή του Σολτάνι, άσχετα με τη σχετικά… υποφερτή του παρουσία. Ο Γαλλοαλγερινός είναι εδώ και μήνες μόνο… σωματικά στον Άρη, έχει χάσει κάθε επαφή με την ομάδα, τη χημεία, τους στόχους της. Ένας παίκτης που… πρωτοστάτησε στην αποχή και έχει, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, βάλει πιο ψηλά τους αριθμούς και το οικονομικό, πάνω από το ποδόσφαιρο αυτό κάθε αυτό. Ας μην επεκταθούμε περισσότερο. Η λύση του Γιαννιώτα, αποδείχθηκε ότι θα μπορούσε να δώσει από το ξεκίνημα φρεσκάδα, πάθος, ταχύτητα. Όταν μπήκε το παιχνίδι είχε πάρει… κατηφορικό δρόμο για τον Άρη: 10 παίκτες και σκορ 2-0.

Από κει και πέρα, η παρουσία του Σηφάκη (με την προοπτική της συμμετοχής στο Euro και των αναμενόμενων εσόδων για την ομάδα) μετά από απουσία έξι μηνών, σε ένα τέτοιο ματς χωράει πολλή κουβέντα. Όπως και η επιλογή δυο ανασταλτικών χαφ (Πρίττας και Παπαζαχαρίας) χωρίς δημιουργικό ρόλο, απέναντι στην πιο φορμαρισμένη και δημιουργική ομάδα του πρωταθλήματος. Παραμένει απορίας άξιο γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε π.χ. ο Κατίδης…

Σίγουρα, η συμμετοχή του Τσουκάνη γέμισε ελπίδες, αλλά και απορίες γιατί δεν του είχε δοθεί νωρίτερα μια ευκαιρία, αν και ο νεαρός προδόθηκε στη φάση του 1-0 από την μεγάλη πίεση και την έλλειψη πείρας. Έδειξε ότι αξίζει κι άλλες ευκαιρίες, αποτελώντας μια λύση, όχι ανάγκης, αλλά ουσίας για τους κίτρινους.

Όπως και να ‘χει ο Άρης δεν πρέπει να εγκαταλείψει τώρα την προσπάθεια. Άλλα έξι παιχνίδια είναι μπροστά του με στόχο έξι νίκες. Η πορεία του στον δεύτερο γύρο απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top