Καστίγιο: Οι… άνδρες ξεχωρίζουν στα δύσκολα!

Η αγωνιστική αντεπίθεση του Άρη είναι σε εξέλιξη… Με την αποχώρηση του Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο Άρης… άλλαξε εκ του αποτελέσματος. Σε πέντε αγώνες έχει μαζέψει 11 βαθμούς, σημειώνοντας τρεις νίκες και δυο εκτός έδρας ισοπαλίες, οι οποίες θα μπορούσε (τουλάχιστον η μία από τις δυο) να είναι και νίκες. Αλλά οι σφυρίχτρες είχαν άλλη άποψη. Έγιναν πολλά σε αυτά τα πέντε παιχνίδια…

Όπως π.χ. ότι άρχισαν να διακρίνονται «οι πραγματικοί άνδρες από τα μικρά παιδιά». Στα δύσκολα… Τώρα που η μπάλα «έκαιγε», κάθε παιχνίδι παιζόταν με την πλάτη στον τοίχο, οι περισσότεροι από τους παίκτες του Άρη που κλήθηκαν, δεν δείλιασαν, μπήκαν στην «φωτιά» και ξεκόλλησαν την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις, δείχνοντας ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να προλάβουν το τρένο της διάκρισης.

Δεν είναι σίγουρα “η” μεγάλη επιτυχία να κερδίσεις τη Δόξα Δράμας ή τον Λεβαδειακό. Ειδικά σε μια ομάδα, όπως είναι ο Άρης, ο περήφανος λαός της δεν τρέφεται με ψευδαισθήσεις… Όμως για πρώτη φορά στα τελευταία παιχνίδια, οι κίτρινοι έδειξαν στοιχεία ομάδας με ποιότητα, πάθος και ψυχή. Πέτυχαν γκολ, έχασαν πολλά περισσότερα, κατάφεραν να κερδίσουν και τη διαιτησία! Όπως την Κυριακή. Ένα τέτοιον Άρη θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι. Να τον πιστέψουν και να έχουν όραμα.

Παίκτης ρυθμιστής σε αυτήν την αγωνιστική αντεπίθεση του Άρη, είναι ο Νέρι Καστίγιο. Εξαιρετική η βοήθεια των Ουμπίντες και Ακόστα, αλλά και των υπόλοιπων παικτών, όμως ο Καστίγιο ήταν το βαρόμετρο. 

Ο Μεξικάνος βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Ζητήθηκε η κεφαλή του επί πίνακι… Σε μια κλωστή βρέθηκε η παραμονή του στην ομάδα, κι όμως, ο ίδιος πίστευε – και συνεχίζει να πιστεύει- ότι έχει πολλά να δώσει στον Άρη και στο ποδόσφαιρο, όταν αρκετοί προεξόφλησαν το ποδοσφαιρικό του τέλος.

Θα μπορούσε να «μιλάνε» μόνο τα έξι γκολ του σε τέσσερα παιχνίδια και γενικά η εξαιρετική του απόδοση. Απέδειξε ότι οι άνδρες, οι πραγματικοί άνδρες φαίνονται στα δύσκολα… Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι πέρασε δύσκολες στιγμές, ειδικά όταν χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον η ταμπέλα του «πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη της ομάδας», τη στιγμή που όπως παραδέχθηκε πρόσφατα, (μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα), έχει λαμβάνειν χρήματα από την περσινή περίοδο, ακόμη… 

Το γεγονός ότι θα μπορούσε από την πλευρά του να είχε φτάσει στα… άκρα τις σχέσεις του με τον σύλλογο (όπως έκαναν άλλοι συμπαίκτες του) και δεν το έκανε, είναι ένα γεγονός που το αναγνωρίζουν όλοι, πλέον, μέσα στην ομάδα. 

Ο Καστίγιο, αυτήν την στιγμή είναι ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό κεφάλαιο για τον Άρη. Ο σύλλογος επένδυσε σε αυτό και οφείλει να το προστατεύσει και να το αξιοποιήσει… Το γνωρίζουν άριστα μέσα στην ομάδα, οι ίδιοι οι άνθρωποι της, αυτοί που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όσο για το πώς θα προστατεύουν και θα αξιοποιήσουν αυτό το κεφάλαιο, το γνωρίζουν, επίσης, καλύτερα από όλους… 

To Top