Με… παλιόκαιρο έδιωξε τα γκρίζα σύννεφα

Τελικά «κάθε εμπόδιο, για καλό» που λένε… Οι ουρανοί της Θεσσαλονίκης είχαν ανοίξει από το βράδυ της Τρίτης, πλημμυρίζοντας με νερό και… μελαγχολία όλη την πόλη απ’ άκρη σε άκρη.

Απόγευμα Τετάρτης και η βροχή χόρευε στο δικό της ρυθμό, απειλώντας με αναβολή το φιλικό παιχνίδι της Καλαμαριάς. Δηλαδή, τι απειλούσε, οι άνθρωποι του Απόλλωνα είχαν μαζέψει ήδη τους πάγκους των δυο ομάδων και οι ποδοσφαιριστές του Άρη και των γηπεδούχων, ακόμη και μισή ώρα πριν από την καθορισμένη ώρα διεξαγωγής του αγώνα (5μ.μ.) είχαν τις ποδοσφαιρικές στολές τους  στις αποσκευές… Πού μυαλό για μπάλα.

Όλοι το πήραν απόφαση ότι φιλικό Καλαμαριά-Άρης, Τετάρτη απόγευμα με τέτοιο… παλιόκαιρο δεν θα γίνει. Όλοι εκτός από τον Θεσσαλονικιό διαιτητή Άγγελο Αγγελάκη, ο οποίο δεν σήκωνε δεύτερη κουβέντα. «Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλή κατάσταση και το παιχνίδι θα γίνει… Υπάρχει, άλλωστε και φύλλο αγώνα» είπε και το ξέκοψε. Να’ναι καλά ο άνθρωπος…

Εδώ κολλάει το «κάθε εμπόδιο για καλό» που λέγαμε και στην αρχή. Για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη, όσο κι αν κάποιοι υποτιμούν την αξία, τη σημασία και τη βαρύτητα ενός φιλικού, το συγκεκριμένο τεστ ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Δεν βάρυνε μόνο η λάσπη τα πόδια των παικτών… Ούτε τα γκρίζα σύννεφα που σκέπαζαν επί ώρες τη Θεσσαλονίκη. Μετά από 51 μέρες και έντεκα αγώνες (επίσημους και φιλικούς) χωρίς νίκη, από ενδοοικογενειακές καταστάσεις που πήγαν να στραβώσουν το κλίμα, ε… όπως και να το κάνουμε υπήρχε μια ιδιαίτερη ψυχολογική φόρτιση και πίεση.

Τελικά στο γήπεδο, ο προπονητής του Άρη είδε την ομάδα του να παίρνει μια νίκη στο γήπεδο, σωστή… ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια και κυρίως μέτρησε αρκετά κέρδη. Ποια ήταν αυτά;

1. Η ομάδα έδειξε διάθεση να αφήσει τον κακό της εαυτό πίσω. Ο Τσιώλης ζήτησε «νίκες ακόμη και στα φιλικά», οι παίκτες του έδειξαν ότι το πήραν στα σοβαρά και το 2-0 ήρθε να αποφορτίσει την κατάσταση.

2. Ο Άρης είχε κατά διαστήματα καλή κυκλοφορία της μπάλας και έκανε ευκαιρίες για γκολ. Με κορυφαίο, μάλιστα, τον Κώστα Καπετάνο, ο οποίος αν ήταν πιο τυχερός και προσεκτικός θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ. Η ουσία; Έδειξε ότι ο Άρης δεν… ξέχασε να βάζει γκολ και να κερδίζει.

3. Στο πρόσωπο του νεαρού Γιαννιώτα, πέρα από το γκολ που πέτυχε, τονίσθηκε μια πραγματικότητα: αρκετά από τα νέα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν.

4. Ο Γιούριτσα Βράνιες απέδειξε μέσα σε 45’ ότι παραμένει ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Απλός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του, αν είχε περισσότερες δυνάμεις τότε θα έκανε πράματα και θάματα στο γήπεδο… Βέβαια, αν ήταν 100% έτοιμος προφανώς δεν θα ερχόταν αυτήν την εποχή στους κίτρινους, με αμοιβή απλά τον… βασικό μισθό. Μπορεί να αποτελέσει έναν παίκτη-κλειδί για τη συνέχεια.

Το παιχνίδι στην Καλαμαριά τόνωσε, λοιπόν, το γόητρο και την αυτοπεποίθηση του Άρη, έδιωξε κάποια από τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν… Και όπως είπε πολύ γλαφυρά μετά το παιχνίδι ο Σάκης Τσιώλης: «Μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, είπαμε ότι θα πρέπει να δούμε λίγο διαφορετικά τα πρόσωπα και τα πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα στην συνέχεια. Το μάθημά μας νομίζω ότι το πήραμε. Αλλιώς, θα κάνουμε κακό του κεφαλιού μας»…

To Top