ΜΠΑΣΚΕΤ

Μουσείο Μπάσκετ: Η καλύτερη πυξίδα για όποιον χάσει τον δρόμο του…

Με τον πιο υπέροχο και συμβολικό τρόπο περνάει ο Άρης σε μια άλλη εποχή. Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση του 90% των μετοχών της ΚΑΕ στο Νίκο Λάσκαρη και χθες ουσιαστικά δόθηκε στο νέο ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ η σκυτάλη για να συνεχίσει στις ίδιες ράγες. 

Αυτός είναι ο συμβολισμός των εγκαινίων του Μουσείου Μπάσκετ για τη νέα σελίδα στο τμήμα που μας έκανε όλους να αγαπήσουμε το πιο συναρπαστικό άθλημα επί γης, το τμήμα που έχει χαρίσει 21 τίτλους, που δημιούργησε γενεές φιλάθλων, που τους πότισε με το πνεύμα νικητή, το οποίο αντέχει ακόμα και σήμερα, στις πιο δύσκολες μέρες που βιώνει ο Σύλλογος.

Θα ήταν καλό να ήταν χθες παρών ο Νίκος Λάσκαρης, για να πάρει μια γερή δόση “Αυτοκρατορίας”, αλλά θα είναι πολύ πιο σημαντικό για τον Έλληνα τραπεζίτη να αφήσει τους πάντες στην άκρη μια μέρα που θα είναι στη Θεσσαλονίκη και να κλειστεί εκεί μόνος του.

Να κάνει την βόλτα του ανάμεσα στα σορτσάκια, τις φανέλες, τα σκισμένα παπούτσια του Στέργιου Γούσιου (γιατί Άρης υπήρχε και πριν τον Γκάλη και τον Ιωαννίδη και πρέπει να τονίζεται αυτό σε κάθε ευκαιρία), τις 96 μπάλες όσες και οι παίκτες που αγωνίστηκαν για τους 21 τίτλους του Αυτοκράτορα Άρη. Να μυρίσει Αρειανοσύνη, να νιώσει πράγματα χωρίς να του τα υποδείξει κανείς, να μπει στο πετσί του ο Άρης.

Τα χρήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ είναι το πιο σημαντικό εφόδιο, γιατί βοηθάει να ανεβάσεις την ποιότητα του “προϊόντος” που προσφέρεις στον κόσμο. Τα χρήματα υπάρχουν, άλλωστε δεν υπάρχει κανείς στην ιστορία του Άρη που έριξε 900.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα, αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν. Ο κ. Λάσκαρης έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση και την βλέπει με διάθεση να την αντιμετωπίσει. Ευχής έργον είναι να τα καταφέρει σε αυτή τη νέα εποχή που έβαλε ο ίδιος το τμήμα μπάσκετ.

Οι κινήσεις και ο λόγος του είναι σωστές προς το παρόν. Μετρημένες, με στόχευση, με πλάνο. Μακάρι να συνεχίσει να πορεύεται έτσι. Αν χαθεί ο δρόμος για οποιονδήποτε λόγο, ο Άρης του προσέφερε την καλύτερη πυξίδα: Μια γύρα στις γωνιές του Μουσείου, το οποίο όλοι εύχονται να γίνει διπλάσιο και τριπλάσιο σε μέγεθος.

To Top